2013 (2)

Soloppgang ved hytten des.-13

18/12-13

Også i år skal jul og nyttår feires på hytten. Kjartan, Katrine og Thomas kommer til helgen og vi gleder oss selvsagt over at de blir hjemme og feirer også denne julen. Vi er begynt med litt juleforberedelser, og litt julestemning blir her når adventstjernen ble hengt opp, noen nisser ble satt frrem, lukt av julekaker og snøen ute. Og så har vi fått sendt en del julehilsener. Småtøsen får sine jaktturer og vi er veldig fornøyd med henne. Snuppa får og nå være med småturer løs og jakter da godt, passer bare på å kle godt på henne så vi beskytter pattene og at hun ikke blir kald i snøen. Vi har valpene med oss her på hytten og bilturen gikk fint. Og så har det vært greit for valpekjøpere som kommer østfra at de får kortere vei både ved besøk og når valpen skal hentes.

Ønsker alle, og spesielt valpekjøperne våre en riktig God Jul 🙂

3/12-13 - LEDIG HANHUND


Da vi hadde GS-kull i 2005 fikk vi flest hanhunder, og etter at disse ble annonsert om fikk vi en artig sak i posten. Brevet var uten avsender (vi har jo vår mistanke om fra hvem …) og da vi leste innholdet måtte vi smile litt 🙂

Synes denne var så god at jeg har scannet brevet vi fikk da og lagt det som bilde under teksten  her.    

                                                                             
Vi har pr dato ledig hanhund fra valpekullet som nå er tre uker.                                                                                       

Så om «du tør å ta sjansen» er det bare å ta kontakt.

 

Småtøsen i satnd på rugde og Snuppa som sekunderte

2/12-13

Det går veldig fint med både Snuppa og valpene, mer å lese under GS-kull 2013. Småtøsen får sine turer på skogen her hjemme og vi finner bra med rugde og er godt fornøyd med fuglearbeidene hennes. Spikrer godt springende fugl og er rolig når de letter. De siste helgene har det vært skogsfuglprøver hvor mange kjente har deltatt, og det er gledelig og se at så mange har fått gode premieringer på hundene sine. Småtøsen vil ikke bli stilt mer på prøve pga den tidligere skaden i fremfoten. Ser at hun halter litt innimellom etter turene / jakt og da vil vi heller la henne bruke seg på jakten enn å prioritere jaktprøve og så i verste fall få halthet når hun stilles. Sist uke fikk vi trist melding om at Pelle (fra GS-kullet 2005) var blitt avlivet. Han er selvsagt savnet, men som eier sier må han tenke på alle de gode minnene og fine jaktturene de har hatt. Vi har tidligere hatt med oss Pelle både på Vidden og i Sverige på jakt hvor vi fikk fine turer, og fikk være med han seinest nå i høst på skogsfugljakt der han var i sitt rette element. Snuppa fikk være med en kort tur på skogen en dag (ikke løs) og det endte med sekundering da Småtøsen stod på rugde. Tok bilde og da lettet rugden, glemte å si sitt, men Småtøsen ble bare stående (Snuppa og, men hun var jo i bånd).  Snuppa har fått  løpe løs på tur de siste dagene på et trygt inngjerdet område og hun koste seg, men ville fort hjem igjen til valpene. Lørdag var Rikke med på treningssamling med NISK i rugdeskogen. Litt nølende i starten, men gikk seg etterhvert til og hun jaktet bra. Hun var ikke i fugl, ble bare observert en rugde den dagen. Nå er det pause i kursene jeg har til over nyttår, men da blir det igjen travle kurskvelder med både dressur og instruktørkurs.

Skiltet til hytten som Ove har laget

16/11-13

Forrige helg fikk fikk Snuppa valper – to tisper og to hanhunder - har skrevet mer under GS-kull 2013. For et par uker siden var Ove på jakt med Erik og Wenche som har Mira fra GS-kullet 2002 - tenk at valpene ble 11 år nå i november. Mira var med på jakt og hun er utrolig sprek for alderen, hun er også tidligere i høst jaktet med og er med på turer hver dag. Har og fått gode meldinger fra andre eiere av avkommene i det kullet – bla fra Tyri som også er sprek for alderen og har fått jaktet også denne høsten. Så har vi fått koselig mail fra eier av Chaplin fra ES-kullet 2012, og han er veldig fornøyd med Chaplin på jakten. Han jakter godt, holder god kontakt, har fine fuglearbeid, og så langt i høst er det blitt felt både orrfugl, rype og rugde for han. Og Charo har vært i Finnmark og eierne er veldig fornøyd med både kontakten og dressuren, og rype har han funnet og. Charo er nå HD-rtg så vi venter spent på resultatet. Tydelig at valpne i dette kullet er tidlig jaktmoden og tilbakemeldingene er at både kontakten og dresserbarheten er god. Veldig kjekt å få sånne tilbakemeldinger fra fornøyde valpekjøpere. Småtøsen har jaktet godt også de siste turene, og nå er det mye rugde på skogen her hjemme. Bratt og ulendt terreng så litt skummelt med alt vannet som renner i de bratte liene, men det er flere steder vi kan gå, så bare å kle seg etter været. Beffen går det fint med, han er nå hjemme på Radøy og får sine daglige turer. Ove har nå laget fint skilt med veinavn og nr som vi har satt på hytteveggen – se bilde.

Pelle - okt.-13

28/10-13

Rikke er HD-fri-A 😀så nå er de tre valpene fra fjorårets ES-kull som er rtg fri, blir jo spennende når resten av kullet blir rtg. Forrige helg var Ove på jakt og hadde med både Småtøsen og Beffen, og det ble fine dager i fjellet med bra med fugl og han var godt fornøyd med begge hundene. Ketil som har Pelle (fra GS-kullet 2005) var med og hadde også sin unge IS med. Jeg fikk en jakttur på skogen med Pelle, og kjekt å se at han jobber så godt og holder god kontakt og har god dressur også i fuglesituasjon. Nå i helgen har vi passet hunder for Kristi og hjalp henne med litt oppussing på kjøkkenet i gamlehuset. Ble fint med både nytt gulvbelegg, ny diskeplate og avtrekksvifte, så nå er huset snart klart for utleie igjen. Snuppa er i fin form og nå er det bare to uker igjen til hun venter valpene. Hun er ikke så veldig stor, så vi tror ikke det blir så mange valper denne gangen, men blir spennende hva det blir av både antall og kjønnsfordeling.

Shanti 12 år - febr.-12

20/10-13

I går ble det en trist dag for Kristi da hun måtte avlive Shanti - sin gamle ES på 13 år. Han har hatt et langt godt liv og holdt seg frisk og sprek, men i går morges ble han plutselig dårlig. Så det gikk fort fra sprek og glad hund på tur til brått å snu da han ikke klarte å holde balansen på den daglige turen. Så Kristi sammen med dyrlegen måtte ta avgjørelsen om at han skulle få slippe. Jeg var med Kristi og hentet Shanti da han var åtte uker, og har fått vært med han ofte disse årene. Har fått stilt han både på jaktprøve og utstilling da han var unghund, og seinere har det vært turer, trening og jakt og ikke minst at han har vært en grei og sosial hund å ha med seg uansett. Så ikke bare Kristi, men og jeg kommer til å savne godgutten.

Snuppa

9/10-13

Har vært mye på hytten og på jakt nå i høst og vi er veldig fornøyd med hundene. Nå har vi igjen hatt fine dager i fjellet og Kjartan fikk være med og jaktet med Småtøsen som hadde flere fine fuglearbeid på orrfugl. Snuppa har vi nå fått bekreftet er drektig og hun er i fin form, se egen ny side om GS-kull 2013. Hun får være med korte turer, må jo holde seg i form, og hun jakter i god kontakt som vanlig når hun får gå løs, og har hatt flere fine fuglearbeid. Og så har det jo vært veldig kjekt så langt denne høsten når vi har fått så mange gode tilbakemeldinger på ES valpene som nå er halvannet år. Har vært fint og mildt vær i fjellet siste tiden og ikke kommet snø ved hytten ennå. Men nå er det meste av bladene på trærne vekke så orrfuglen ser ut til å trykke litt bedre, og rypene er begynt å plukke seg, men ennå mye brunt på dem. Harene vi har sett er også begynt å skifte pelsfarge, så det er tydelig at vi nærmer oss vinteren ja. Katrine har funnet seg vel til rette i Tromsø, trives i jobben og flytter i ny leilighet i nov. Nå begynner jeg snart med kurs igjen, har jo vært lang pause nå da vi har vært mye i fjellet.

Fornøyd jeger :-) Philip fikk felt sin første rype for Småtøsen etter flott fuglearbeid - sept.-13

22/9-13

Kjekt å være oppdretter med slike gode tilbakemeldinger vi har fått nå i høst. Bubo ble jo som vi har skrevet om tidligere felt tiur for i Sverige i høst, og sist uke ble det felt rype for han da de var på jakt i høyfjellet. Chaplin har vært med på skogsfugljakt der han fungerte meget godt med flere arbeid på orrfugl, og i dag ble det felt rype for han som han apporterte da de var på jakt i høyfjellet. Flinke hunder og ikkeminst flinke valpekjøpere. Beffen har vært med oss i fjellet et par uker nå, og han jakter meget godt, men vi har ikke fellt fugl for han ennå da vi vil ha god situasjon å skyte i. Men søket er meget bra, finner fugl og dressuren er bra. Før helgen kom Kristi her i hytten og gjensynsgleden var stor, nå er Beffen reist hjem igjen med henne. Vi har og fått være med Ayca flere turer de siste ukene, og hun har vokst mye både søksmessig og i dressuren i fuglesituasjoner. Rikke og Siri har også vært i fjellet, og de ble «kjendiser» da de var med i innslag om jakt på «Norge Rundt» - se link: http://tv.nrk.no/serie/norge-rundt/dvnr04003813/20-09-2013   ES-valpene fra kullet i fjor er knapt halvannet år, og flere av dem har allerede altså fungert fint på jakten, så vi gleder oss til å høre mer fra dem fremover.

Lørdag ble Småtøsen fem år og dagen ble feiret med jakt sammen med eierne til Ayca. Småtøsen jaktet meget godt, og etter et flott fuglearbeid av henne fikk Philip felt sin aller første rype og Småtøsen apporterte til han. Kjempebra og bilde i dag er av den stolte jegeren og Småtøsen.

Snuppa får i år være med bare korte turer pga løpetid og at hun nå er blitt inseminert. Så nå er vi spent på om det blir valper i november – mer info vil komme etter hvert på hjemmesiden.

Småtøsen med årets første felte rype

15/9-13

Har hatt fine dager på jakt med hundene og funnet bra med fugl så langt. De første dagene var det veldig tørt i terrenget og fint vær med sol og varme, så det var nok vanskelig for hundene. Så at det var de voksne erfarne hundene som taklet fuglen og standen, mens på de unge med lite erfaring ble det mye støkk. Skogsfuglen har vært veldig sky og lettet utenfor skuddhold, så det har blitt prioritert å gå på rypene. Beffen har vært med og går godt med god kontakt og bra dressur i fugl, men er blitt støkk så har ikke fått felt for han ennå. Ayca var med oss de første dagene og hun viste stor framgang på søket og fin dressur når hun var i fugl, men også for henne ble det støkk. Hun er nå reist hjem igjen, og kjekt å se gjensynsgleden hos både henne og eierne. Nå er det kommet regn og det er bra så vi får litt fuktighet i terrenget, men mye nedbør og temperaturfall de siste to dagene, og i dag la det seg snø i de høyeste toppene. Så har det jo vært kjekt å få meldinger fra noen av valpekjøperne om at hundene fungerer godt tross ung alder.

Ayca og Beffen på treningstur - sept.-13

7/9-13

Nå er vi på hytten igjen og får fine treningsturer med hundene før jakten. Beffen er med oss, og skal i år få være med på jakt for første gang så det blir spennende, men blir jo og en del trening for hans del. På treningen jakter han godt med god vindbruk, god kontakt, og tilpasser søket etter terrenget så vi kan gå med han på skogen også. Flink å finne fugl og og dressuren er vi fornøyd med.  Denne helgen blir han stillt på jaktprøve i Sjodalen, fikk en time slipptid i dag, ikke i fugl, men nye muligheter i morgen. Vi har og med oss Ayca nå, og hun har fått være med på trening. Første dagen ble det for det meste løping etter småfugl da vi var i høyden, men da hun kom på skogen jaktet hun fint med god kontakt. Men i dag våknet hun virkelig på rype, stand rett etter hun ble sluppet, gikk noe etter rypene, men da var det plutselig en annen hund i terrenget – begynte å jakte og bruke nesen istedefor å bruke synet og løpe etter småfugl. Kjekt å se når unghundene våkner og begynner å jakte bevisst. Så har vi jo fått meldig fra Livar som har vært på jakt i Sverige og fått felt tiur for Bubo, de var nok like stolt begge to. Blir spennende denne høsten når nå alle valpene til Småtøsen som nå er sytten mnd skal få prøve seg på jakten – blir i alle fall fin trening for dem. Småtøsen og Snuppa får også være med ute og går godt med god kontakt, og fugl finner de. Så nå gleder vi oss til jakten – ikke mange dagene igjen nå. Ønsker alle en fin høst og skitt jakt.

Snuppa, Småtøsen og Beffen på trening i aug.-13

27/8-13

Nå har vi hatt en uke i fjellet med hundene, hatt masse positive opplevelser og funnet rimelig greit med fugl. Både Småtøsen og Snuppa søker meget godt, god kontakt og har hatt flere fuglearbeid. Beffen hadde sine første høsttreningsturer sist uke, og vi var meget fornøyd med både søket, kontakten og at han fant selvstendig fugl flere ganger, og ikke minst dressuren. I helgen ble han stillt to dager på jaktprøve i UK og fikk meget gode tilbakemeldinger. Første dagen støkket han i første slipp, men stoppet på kommando, ellers var det ikke fugl i hans slipp, men fikk en time slipptid. Andre dagen var søket enda bedre, men dessverre ikke fugl i hans slipp, ble sytti minutters slipptid. Og på kritikken står det «et meget godt unghundemne». Rikke ble også stillt to dager, litt ungdommelig i søket ennå, men gode tilbakemeldinger også på henne, men var dessverre ikke i fugl. Det var veldig varmt og tørt i terrenget, og de fleste hundene slet med å lokalisere fuglen, så det ble mye støkk for mange. Vi gleder oss over alt det positive Beffen viser i terrenget, så må vi bare «skynde oss forsiktig», håper og tror at dette kan bli bra. Har fått tilbakemelding fra Livar om at han er meget fornøyd med Bubo på de turene han har fått vært med. Han har funnet fugl selvstendig og markert for røye, holder god kontakt og dressuren er meget bra, men at det dessverre er lite fugl der de er på jakt. Nå har vi Ayca her hjemme da eierne er på ferie. Hun gikk «rett inn i flokken og ser ut som hun allltid har bodd her», rolig og grei hund. I morgen skal Beffen hjem igjen til flokken sin, tenker gjensynsgleden blir stor.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden