JAKTPRØVER 2012 - 2016

Første jaktprøven vi stillte på var i 1988 i AK. Vi ble fort sendt hjem da ESen vår støkket nyslått fugl og gikk etter. Vi var ikke godt nok forberedt og visste egentlig ikke helt hva som krevdes for å kunne stille på jaktprøve, men har nå fått lære litt etterhvert - ikke minst at en ikke stiller med hund som ennå ikke har tatt stand ... Etterhvert har det blitt at vi stiller på noen prøver for året, spesielt siden vi ønsker å ha valpekull så er det greit å få dokumentasjon på hundene, og ikke minst få stille og få bedømmelse på avkommene. Så blir det jo litt mer fokus på dressurtreningen, noe som vi og selvsagt har fordel av på jakten. Blir ikke så mange prøvene vi stiller på for året, men noen premier har vi nå fått på hundene. På denne siden blir skrevet om jaktprøver vi og valpekjøperne våre har vært på etter at vi laget hjemmesiden våren 2012 og t.o.m 2016 - nyeste innlegg ligger øverst.

____________________________________________________________________________________

2016

Samba (GS-kull 2013)

Lavlandsprøve Vestfold - okt.-16

Samba ble stilt to dager.

Gikk meget godt første dagen, men kom ikke i fugl.

Andre dagen ble det litt uti første slippet støkk (nyslått fugl som makker først hadde støkket) og litt ettergang, så var da ferdig bedømt

Erik og Samba fikk 2AK på Grotliprøven - april-16

Høyfjellsprøve vinter - Grotli 8.-10.april 2016

9/4

Går veldig bra hele dagen og i tredje slipp fester hun stand litt langt ute, justerer seg  og står fast til Erik kommer frem. Reiser villig på kommando og er komplett rolig i oppflukt og skudd.

Tildeles 2 AK 🙂

 

8/4

Samba (GS-kull 2012) blir stilt i AK. Går bra i første slippet. Men blir veldig bløtt og tungt føre utover dagen og da blir søket så redusert at hun avsluttes etter andre slipp så ingen premie.

Samba - påsken -16

Høyfjellsprøve vinter - Filefjell 1.-2. april 2016

Samba (GS-kull 1016) blir stilt to dager i AK og dette er første gang Erik stiller hund i voksen klasse. Jeg fikk gå med første dagen og vi hadde en flott dag med fint føre, bra med fugl, veldig flink og hyggelig dommer og Erik var flink å føre Samba.

Fredagen går hun meget godt, fugl sees i området hun befinner seg i første slipp, men ser ingen hund. Får 70 minutter slipp, men ikke i fugl så ingen premie.  Karakterer: 5-4-6-4-4-4

Lørdagen er Wenche med og Samba går også da meget godt. Men i tredje slipp er hun bak en haug, kommer inn til Erik og forsvinner igjen opp samme sted. Makker kommer og inn i det området og kort etter kommer en rype i luften, makker og så Samba. Hun setter seg med en gang det fløytes, men er jo da allerede for seint. Så da ble det avslutning uten premie.

2015

Lavlandsprøve - Forus nov. 2015

Samba (GS-kull 2013) blir stilt to dager. Går godt, men ikke i fugl. Var lite og ingen fugl på de terrengene de gikk, men ble nå uansett fin erfaring for både Samba og Erik.

Rikke - okt.-15

Lavlandsprøve - Vestfold  17. oktober 2015

Fint vær, kuldegrader på morgenen, men varmt og fint om dagen og bra med fugl.

KNERTEN (GS-kull 2013) blir stilt, men er ikke helt våken. Jakter innimellom, men blir ikke nok intensitet, opptatt av far  og ser ut som han blir litt «forstyrret» av alt rundt. Får to slipp og er da ferdig bedømt. Ikke premie.

RIKKE (ES-kull 2012) går meget godt i første slippet. Andre slippet dabber/ roter hun såpass at hun blir ferdig bedømt. Ikke premie.

Tidi - okt.-15

Lavlandsprøve – Hamar 10. – 11. oktober 2015

Varmt og fint vær begge dagene. Lite / varierende med fugl ,alfor mye bilveier og det ble mye oppstykket  / mange transportetapper.

TIDI går lørdagen meget godt, får meget god kritikk, men dessverre ikke i fugl. Søndagen forsetter hun med samme meget gode søket, har to sjanser på fugl, men får ikke noe situasjon utav det. Ser ut som hun har «knekket koden» - er virkelig fornøyd med henne, men hjelper jo ikke når med godt søk når fuglesituasjonene uteblir. Ikke premie. 

Onsdagen i påfølgende uke får Tidi løpetid og må derfor trekkes fra prøven helgen etter.

Tidi fikk 2UK på lavland i okt.-15

Lavlandsprøve - Vestfold 3. – 4. oktober 2015 -

Varmt og fint vær med lite vind begge dagene. Mye fugl på alle partiene.

TIDI gikk lørdagen og det ble da mest løping og jaging av småfugl midt utpå åkrene. Ville ikke inn i tetten eller gå grøftene. Var veldig egenrådig, gikk altfors stort og lyet ikke på fløyten når hun jaget småfugl. Men de gangene det kom fasaner flygende rett forbi henne satt hun momentant på fløyten selv om hun var lang vekke fra meg, merkelig liten frøken … Vurderte å trekke henne neste dag, men det er jo alltid et håp. Søndagen startet hun mye bedre, jaktet bevisst, litt åpent innimellom, mengikk inn i tetten og hold god kontakt, brydde seg lite om småfugl. I andre slippet flott stand inni tetten, går villig frem på kommando til ny stand, avstandsreiser helt presis fasan og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Seinere to ganger stand på fasan som letter før vi når frem, men hun respekterer. Premiering 2 UK

 

SAMBA (GS-kull 2013) går meget godt både lørdagen og søndagen. Har flere sjanser på fugl, flere ganger stand, men får ikke situasjon utav det da fasanene letter før Erik og dommer kommer til. Men hun er komplett rolig i fuglesituasjonene. Søndagen har hun fuglearbeid, blir skutt i situasjonen, men dommer ser ikke standen. Hun klarer jo dessverre og å få tak i en fasan som hun apporterer. Ikke premie.                                                                        Mandagen i påfølgende uke får Samba løpetid og må derfor trekkes fra prøvene hun  er påmeldt de to påfølgende helgene.

 

 

Knerten - nov.-15

Skogsfuglprøve - Sverige 4. september 2015

KNERTEN (GS-kull 2013) ble stilt på skog (i Sverige har de UK skog). Begynte litt forsiktig da det var mye åpent terreng, men gikk etter hvert veldig bra da de kom i skogsterreng. God kritikk, men ikke i fugl så ingen premie. Var ikke noen av hunden på partiet som var i fugl den dagen.

Tidi - okt.-15

Høyfjellsprøve høst - Ljørdalen 4. – 5. september 2015

Fredagen begynte med skodde, men lettet opp og ble vart og fint utover dagen. Lørdagen var været bra. Varierende / lite fugl på partiene begge dagene.

TIDI startet fredagen med å gå altfor stort i skodden så jeg «mistet helt kontrollen». Seinere slipp var det heldigvis klarvær, men hun gikk stort og mye løping uten den helt store planen i søket, småfugl også denne gangen, til dels med full los … I fjerde slippet bgynte hun å jakte med meg og så da at hun brukte nesen og la seg på vinden. Fikk god kritikk, men ikke i fugl så ingen premie. Valgte å trekke henne lørdagen da jeg synes hun ble for egenrådig og det ble for mye småfugljaging.

SAMBA (GS-kull 2013) ble stilt to dager og gikk meget godt begge dagene. Fredagen hadde hun ikke sjanse på fugl, men fikk meget god kritikk og var med hele dagen. Lørdagen gikk hun like godt, om ikke enda bedre. Stand sammen med makker, men fuglen lettet og begge gikk for langt etter sammen. Ikke premie.

Samba - okt.-15

Høyfjellsprøve høst - Beitostølen 22. – 23. august 2015

Var veldig varmt og tørt vær så vi var godt slitne både hunden og førerne etter ti timer ute begge dagene. Lite fugl begge dagene.

TIDI går lørdagen bra gjennom de to føraste slippene, og er helt selvstendig. Får tre slipp, men i siste slippet avsluttes både hun og makker da de er mer opptatt av å bruke øynene og ørene for å se etter og løpe etter småfugl. Så kun to ryper hele dagen, så det var skuffende lite fugl.  Søndagen er jeg ikke fornøyd, synes det blir mye løping og lite plan i søket og hun er også da opptatt av småfugl. Men kommer seg i siste slipp og går da godt. Har en setestand som hun selv løser ut, ikke i fugl, men får god kritikk (bedre enn jeg forventet). Ikke premie noen av dagen.

SAMBA (GS-kull 2013) går meget godt og selvstendig lørdagen og det blir lang dag med god kritikk uten at hun får fuglearbeid, og det er lite fugl også i det terrenget hvor de går. Søndagen går hun og meget godt, har et par sjanser på fugl, men blir støkk og ikke godkjent situasjon. Men hun er helt rolig når fugl letter, også de gangene makker går etter.  Ikke premie noen av dagene.

Lofsdalen - april 2015

Lofsdalen, Sverige - 17/4 – 18/4 2015

Sammen med  Ketil og Rita med  Knerten og IS Atos og Erik og Wenche med Samba reiste vi og hadde med Beffen og Tidi.

TIDI ble stilt for første gang  i UK to dager. Gikk meget godt, helt selvstendig og fikk god kritikk, men det ble ikke fuglearbeid på henne og dermed ikke premie. Var bra med fugl så hun hadde sjanse, men taklet ikke dette helt og ble støkk og ettergang.                                                                                                      

BEFFEN ble stilt to dager i AK. Også han gikk meget godt, gikk etter på støkk første dagen og neste dag var han ikke i fugl. Var bra med fugl så han hadde sjanse, men var makker som fikk fuglearbeidet begge dagene.

SAMBA ble stillt i UK for første gang og eierne var på sin første jaktprøve. Fredagen gikk hun litt smått, skulle hatt litt mer «trøkk», Ble observert fugl i ene slippet hennes, . men situasjonen kunne ikke bedømmes.  Lørdagen gikk hun godt, men ble desverre noe heftet av makker i andre slipp. I tredje slipp festet hun stand, men dessverre tomt. Ikke i fugl og dermed ingen premie.

KNERTEN ble og stilt for første gang i UK. Fredagen gikk han greit nok til premie, men også for han skulle ønskes litt mer «trøkk», var ikke i fugl. Lørdagen gikk han bedre, men eier trakk han i tredje slippet da makker gikk i han – ville ikke la han få negativ opplevelse fra andre hunder.

IS ATOS ble stilt to dager i AK og gikk meget godt. Fredagen ble det ikke fuglesituasjon på han. Lørdagen hadde han flott stand, men dessverre gikk fuglen og han etter før eier kom til.

Takk for hyggelig tur på  jaktprøve til de to valpekjøperne våre. Kjekt når det gir mersmak til å reise på flere prøver selv om det ikke ple premier på noen av hundene.  Både Tidi, Knerten og Samba  har ennå høsten på seg til å kunne stille i UK, så nå får vi bruke sommeren til dressurtrening og starte med ny frisk fra høsten.

2014

Beffen på rugdeskogen - nov.-14

OS I 8/110og 9/11 og Os II 21/11 og 23/11

Beffen ble stilt fire starter på skogsfuglprøvene på Os. Jeg gikk til sammen 26 timer i terrenget med partiene vi stilte på. Beffen hadde total slipptid på 5 ½ time på disse fire startene, men ikke fugl i hans slipp. Observerte kun 6 rugder totalt de dagene jeg gikk, to dager helt uten å se fugl.

 

23/11 Beffen jakter meget godt i god kontakt, 70 min slipptid, men kom ikke i fugl.                       Ingen rugder ble observert denne dagen. Tallkarakterer: Jaktlyst 5   Fart 5   Søksbredde 4   Reviering 4   Samarbeid 4

 

21/11 Beffen jakter godt i god kontakt, 60 min slipptid, men kom ikke for fugl. Var ikke helt fornøyd denne dagen, har sett han gå bedre. Observerte kun tre rugder hele dagen. Tallkarakterer: Jaktlyst 4   Fart 3   Søksbredde 3   Reviering 3   Samarbeid 3

 

9/11 Beffen jakter meget godt i god kontakt, 2 timer sammenhengende slipptid, men kom ikke for fugl. Ingen rugder ble observert denne dagen. Tallkarakterer: Jaktlyst 5   Fart 5   Søksbredde 4   Reviering 4   Samarbeid 4

 

8/11 Beffen jakter meget godt i god kontakt, 75 min slipptid, men kom ikke for fugl. Observerte kun tre rugder hele dagen. Tallkarakterer: Jaktlyst 5   Fart 5   Søksbredde 4   Reviering 5   Samarbeid 4

2014

Jaktprøve på Grotli - april-14

GROTLI – 4/4-14

Reiste til Grotli med Beffen sammen med Siri og Rikke og der de begge fikk sin siste UK start.

Beffen ble stilt en dag og gikk meget godt, men vi kom borti en del fjellfugl som han fikk på vingene (fikk stoppet han på fløyten), men i seinere slipp følte jeg ikke helt at jeg hadde kontrollen på han i det uoversiktlige terrenget. Han har jo vært veldig grei i fugl tidligere, men denne dagen viste han virkelig at jaktlysten våknet, og jeg følte at han ble såpass heit at jeg derfor valgte å trekke han lørdagen. Ville ikke risikere at han fikk rampe mer i fugl, vil heller da trene hjemme å få fulgt han opp (får jo ikke dressert så mye på prøve …). Han fikk meget god kritikk og tallkarakterer, dommeren likte han svært godt, og det ble 60 min. slipptid, men ikke premie.

Rikke skjedde det mye det samme med, gikk godt, brukte litt tid på å komme i gang i andre slippet, med hun var og borti fjellfugl, men respekterte når den lettet.  

Koselig tur med Siri og Rikke.   

2014

Beffen - mars-14

Filefjells-prøven 28. og 30. mars

Beffen blir stillt i UK to dager på Filefjell.

Fredagen gikk han godt med god kontakt, men ikke i fugl som vi kunne se og dermed ikke premie. 60 min slipptid.

Søndagen gikk han enda bedre, til tider prima søk, men det ble støkk på to ryper høyt oppe på barrabben (fjellfugl ...?) Fikk stoppet han på fløyte / tilrop, men kom ikke i mer fugl den dagen så da ble det ingen premie. 75 min slipptid.

2014

Beffen på Smøla-prøven, der det ble mye vær /vind - mars-14

Smøla-prøven 8. – 9. mars

Beffen blir stillt i UK to dager på Smøla.

Spesielle terreng med de åpne myrene uten vegetasjon og mellom vindmøllene, men han jaktet godt selv om det var nytt og ukjent terreng. Ble litt påvirket i noen av slippene begge dager pga makker som hengte / kontrollerte, men han vil ikke ha noe tull og kom da heller inn til meg.

Lørdag var han eneste unghund på partiet som ikke hadde sjanse på fugl. 60 min slipptid.

Søndagen gikk han og bra når han ikke ble forstyrret av makker. Han hadde sjanse på enkelt rype på slutten av dagen – markerte, fugl lettet og han stoppet på fløyten, men ikke situasjon som kunne bli premie. 60 min. slipptid.

Søsteren Rikke ble også stillt begge dager. Lørdagen var hun litt ungdommelig, men gode slag innimellom. Jeg stillte henne søndag og litt av det samme, fikk grei kritikk, men hadde sjanse på fugl i to slipp så ikke premie.

2013

Beffen på jaktprøve - høst 2013

Sjodals-prøven 7. - 8. september

Beffen blir stillt i UK på jaktprøve i Sjodalen med Ove som fører.

Lørdagen går han meget godt i en time, men litt småstopp og ser etter småfugl i andre slipp. I fjerde slipp støkker makker to ryper, ellers ikke fugl.

Søndagen går han og meget godt i en time og har ingen stopp etter småfugl, men ikke fugl i noen av de fire slippene han har. Fikk god kritikk, men ingen premie denne helgen heller.

Beffen på sin første jaktprøve i UK i Ljørdalen aug.-13 - fører Åse

Ljørdals-prøven 24. - 25. august

Beffen blir stillt på sin første jaktprøve i UK i Ljørdalen.

Lørdagen går han meget godt, og får 60 minutters slipptid. Bruker de ulike vindretningene godt, god kontakt, grei i dressuren og helt selvstendig. Støkker en rype i første slipp, stopper på kommando, men ikke mer i fugl.

Søndagen går han enda bedre, ellers som dagen før, får sytti minutters slipptid, men ikke fugl i hans slipp.

Beffen var veldig grei å ha med seg (er jo ikke så vant med dette), gikk fint i bånd, rolig uten å stresse og i pausene la han seg bare ned og slappet av. Og flink å ta til seg både mat og drikke.

Helgen var preget av veldig varmt og tørt vær og så ut til å være lite lukt av rypene,så ifølge noen av dommerne vi snakket med var det "veldig vanskelige forhold".

2012

Snuppa fikk 3 AK skog høst 12 - fører Åse

Os-prøvene 23/11-12

Snuppa blir stillt på skogsfuglprøvene Os I og Os II

 

Gikk nok litt stort denne dagen ifht hva vi er vant med, men god kontakt innimellom. Fant henne i stand, reiser presist rugde, men dommeren så ikke fuglen. Så ny stand, reiser og stoppes på kraftig tilrop (var noe heit), utreder og apporterte greit. Tildeles 3 AK skog 😀

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden