Siste nytt 2018

31/12-18

En liten oppsummering fra siste året.

Vi har vært mye på hytten også i år og har hatt fine mange fine dager og turer der, også mange fine turer her hjemme. Vi har kost oss med hundene både på turer, trening og jakt og de har gitt oss mange fine opplevelser.

Har og blitt en noen turer med båten der hundene alltid er med og trives. Ikke vært så mange turene i det fine sommerværet da det ble mye jobbing. Men fikk båten på slipp for sjekk, reingjøring og skifting av sinkanoder og bunnsmøring.

I høst var vi på skogsfugljakt i Sverige igjen, fikk fine jaktdager og var godt fornøyd med hundene. I år hadde vi også med Tidi og fikk fin første formiddagsøkt der jeg felte gammeltiur. Snuppa jaktet som alltid godt og fikk felt bra med fugl for hundene. Dingsen var med og fikk seg noen turer, men ble vel tett for en unghund på skogen der, ble jo mest trening med henne, men fikk være medi noen fellingssituasjoner. Hipse fikk sine turer og hun er på jobb med en gang haglen og dekkenet tas frem, og fugl finner hun. Ellers har det vært  jakt og trening i nærområdene.

Vi får masse gode tilbakemeldinger fra flere av valpekjøperne og de er veldig fornøyd med hundene både i hverdagen og på jakten. Vi har vært heldig og fått truffet flere av dem, både hjemme i hverdagen og i terrenget / på treningsturer. 

Snuppa har siste halvåret slitt med noen forkalkninger etter slitasje / skade, men jakter alltid godt. Vi er som alltid meget fornøyd med henne om det er er jakt på rype, storfugl, orrfugl eller rugde – fungerer godt i alle typer terreng og føre. Kjekt å jakte med gode erfarne hunder.

Hipse er nå blitt tre år og lile snille maskoten vår. Har også dette året vært på noen utstillinger, fått en CK og ellers blåsløyfe. I vår var vi på blodsporkurs og har fått trent litt, hun er veldig spornøye og stolt når hun finner skanken ved sporslutt. Trener litt dressur og eller blir det lange fine turer – utolig flink på trekk / snørekjøring.

Dingsen var et år i høst og så langt er vi veldig fornøyd. Hun er blitt stor, utrolig snill hund, lettdressert og en stor vims, men rolig i hus. Er begynt og bli ganske bra jaktmessig, men ennå ung, og vi gleder oss til å jobbe videre med henne.

Tidi blir nå snart fem år og ble stilt på en høyfjellsprøve og to skogsfuglprøver i høst, men ikke premie. Men på jakten i Sverige fungerte hun bra. Hun ble stilt på flere utstillinger og fikk NordicCert både i Norge og Sverige og i tillegg SvenskCert. Beste resultatet var BIS på Hadeland der det totalt var over hundre hunder påmeldt.

Luddi er nå to ogethalvt år og er bare en glad godjente. Har vært stilt på utstilling, men ikke de store resultatene.

Les mer om resultatene på alle hundene under JAKTPRØVER  fra 2017 og UTSTILLINGER fra 2018.

GS-kullet 2005: Det er bare Cooper som lever av de søskene. Fikk melding nå i høst fra eierne at han er iforholdsvis fin form. Fant måtte i sommer få slippe da han var blitt gammel og alderen gjorde sitt, men eier ringte og sa han hadde hatt mange gode år med en snill og god jakthund.  

ES-kullet 2012: Blir nå snart syv år og alle tilbakemeldingene er at eierne er godt fornøyd og at de fungerer godt både i hverdagen og på jakten. Rikke har dessverre fått påvist en kreftsvull som ikke kan opereres, men så langt er hun glad og sprek. Ayca fikk jeg være med på jakt med i høst og veldig kjet å se at hun fungerer så godt.

GS-kullet 2013: Er nå blitt 5 år og eierne er godt fornøyd. Fikk vært med Scott på jakt i høst. Han jakter hele tiden, ikke så stor fart og stortgående søk, men fint skogsfuglsøk og flink å finne fugl er han. Ove deltok med han på Klubbmesterskap i NGK Hordaland / SognogFjordane og der vant Scott AK. Var blytungt føre så ble ikke noe søk, men han var eneste hunden med flott fuglearbeid. Han ble og stilt på en jaktprøve sist vinter, men ble fort sendt hjem  - gikk for dårlig i det tunge føret og ikke trent særlig på forhånd.

GS-kullet 2017: er nå passert 1 år og tilbakemeldingene er bare positiv. Flere av de var med på jakt i høst og det ble felt både ryper, orrfugl og storfugl for flere av dem. Vi hadde valpesamling i august, kjekt å treffe alle igjen, de virker veldig lettdresserte  og eierne har jobbet veldig bra med dressuren.

Takker alle for året som nå er omme og ønsker alle et godt nytt hundeår :-) 

Skogstur nov.-18

15/12-18

Siste tiden har vi vært mye på skogen hjemme, Tidi har vært her og trent for skogsfuglprøve. Finner mindre rugde på skogen enn vi pleier, men noen fuglearbeid har det blitt. Stilte Tidi to dager i Haugesund, men ble ikke premie – se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Hundene koser seg med fine turer på skogen og har jo siste tiden ikke vært så vått så fint å gå. Vært en tur på hytten og fikk en skitur og trent med Dingsen, tungt snøføre. Fikk to fine fuglearbeid på henne på ryper i dokk så veldig fornøyd. Hipse koser seg på turene hjemme, men blir for tungt i løssnøen så da blir det alternativ turer med henne. Snuppa jakter som vanlig godt og finner fugl, ser at hun sliter litt med halting pga forkalkningene. Men glad og alltid klar for tur. I år blir julen feiret hjemme og så blir det tur på hytten i romjulen og nyttårshelgen. Ønsker alle en fin førjulstid.

Ved hytten - okt.-18

30/11-18

Siste tiden har vi hatt mange fine turer på skogen her hjemme. Ikke så mye rugde å finne som vanlig om høsten, men er blitt noen fine arbeid og fin dressurtrening. Tidi har vært her og blitt trent på skogen og ble stilt på skogsfuglprøve, men ikke premie – se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Vært en tur i hytten igjen og fikk gått høstens første skiturer. Ikke så mye snø ennå, men nok til at rypene hadde roet seg igjen og ikke satt i så store flokker.Dingsen fikk sin første vintertur og ryper fant hun. Og Snuppa fikk og arbeid på ryper.  Er begynt med litt apporttrening med Dingsen. Hipse er med på utstillingstrening med sammen med andre og nå når mildværet er her igjen blir det litt sportrening igjen. Og så koser hun seg på skogsturene med alt som må sjekkes ut. Snuppa er ikke helt bra for tiden og halter innimellom, sliter litt med forkalkningene hun har fått.  Men glad for å være med på tur, jaktlysten er ikke noe å si på og virker glad og fornøyd.  Båten er nå gjort klar for vinteren etter en siste høsttur, seilene er tatt hjem så nå blir det ikke flere turer før det våres igjen.

Okt.-18

31/10-18

Mange fine treningsturer med hundene og noen jaktturer. Ved hytten var det mye varierende vær med snø noen dager, men eller mye fint vær. Fikk både fine turer og gjort skigarden rundt hytten helt ferdig. Dingsen ble stilt på lavlandsprøve to dager, var ikke i fugl og ikke premie, men gikk veldig bra. Dag tre trakk vi henne da hun fikk antydning til vannhale og hadde tydelig vondt. Er alltid påpasselig med å tørke hundene så de ikke ligger våt og kald. Men denne gangen skyldes det antagelig for mye bruk av halen – hun logrer jo alltid. Så var Tidi her hjemme noen dager og trente før jaktprøve, stilte henne to dager på skog. Gikk bra første dagen, men andre dagen ble hun noe heit og egenrådig – ikke premie. Se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Har vært litt rugde på skogen hjemme nå så får fine treningsturer. Så fikk vi en fin seiltur nå i oktober. Litt kaldt, men fint på sjøen og om høsten.

Fin dag med Snuppa på skogen i Sverige - aug.-18

20/9-18

Fikk en flott jaktuke i Sverige med mye fugl og store kyllinger. Snuppa med sin erfaring jakter som alltid godt, finner fugl og er i fin form. Tar jo litt hensyn nå når hun er passert ti år så det ikke blir så lange dager. Men fugl finner hun og herlig å jakte med. Tidi jaktet og godt og hun holder veldig god kontakt på skogen og finner stadig fugl. Dingsen ble det mest trening med da terrenget er mye tett skog, men hun jakter med god intensitet og bruker vinden. Ble litt heit  pga mye fugl, så da måtte vi ta litt dressur innimellom. For første gang har vi nå brukt voksen hund (Snuppa) til å jakte / finne fugl, og så ble Dingsen ført opp bak og sekunderte, og det ble felt fugl. Dette gjorde at Dingsen roet seg mye og vi fikk inn fin dressur.  Hipse fikk sine turer og hun jakter som en støtende hund, artig å se når haglen blir tatt frem og hun får dekken på, da er hun «på jobb». Vel hjemme igjen ble det noen treningsturer og da fungerte dressuren veldig bra for Dingsen. Stilte både Tidi og Dingsen på en jaktprøve, ikke premie, men gikk godt begge to – se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Ble og noen jaktturer her hjemme på skogen.

Valpesamling aug.-18 med GS-kullet fra 2017 og moren Samba og mormoren Snuppa

23/8-18

Har hatt valpesamling med fem av valpene fra GS-kull 2017 – også mor Samba og mormor Snuppa var med.  Var kjekt å treffe alle igjen, de er nå ti mnd og har utviklet seg til trygge og glade hunder. Eierne har vært veldig flinke med oppdragelse og dressuren, og tilbakemeldingene er gode. Alle valpene fikk komt i fugl, tok stand og hadde veldig bra dressur. Skal bli spennende å følge de videre.  Så har vi hatt fine dager på hytten og turer og en treningsdag. Fant ikke fugl i terrenget vi var, men Snuppa gikk godt og var i fin form. Dingsen hadde sitt første slipp i terrenget, og vi var veldig fornøyd, jaktet med god vindbruk og god kontakt. Så ble det noen fisketurer i ulike fjellvann med god fangst - fjellørret på halvannen kilo tar ble den største fisken i år. Nå blir det jakttur til Sverige, og vi skal ha med både Snuppa, Tidi og Dingsen. Og så skal selvsagt Hipse være med og få sine turer. Har vært på utstilling igjen med Hipse, se mer under UTSTILLINGER fra 2017.

Skogstur - aug.-18

3/8-18

Har vært noen turer med båten, men Ove har jobbet hele juli så da har jeg vært mye på hytten. Var varmt og fint vær høyt til fjells og så tørt at myrene var helt inntørket. Blåbær er det nesten ikke, men fant litt multer noen steder. Lite av krekling, blokkebær og tyttebær. Så det er tydelig at det tørre været har tørket vekk det som lagde seg til knyting. Dagene ble brukt til å beise hytten og så ble det mange fine turer på kveldene da det var litt kjøligere. Katrine og Thomas er nå flyttet sørover igjen fra Tromsø, så tok imot flyttelasset og fikk klippet litt villniss vekk i hagen ved inngangspartiet. Kjartan og Siv har i sommer gjort en kjempejobb med å male hele huset, blitt så fint der nå. Rikke (ES-kull 2012) har desverre fått påvist en kreftkul på halsen som ikke kan opereres da den ligger for nærmt hovedpulsåren. Men Rikke er i fin form, og får leve sitt gode hundeliv så lenge hun ikke viser tegn på smerte eller livskvaliteten blir dårlig. Snuppa er med på turene og går greit,  men spent på formen når båndtvangen er over og hun får løpe mer løs. Hipse har fått løpetid, like greit så er hun ferdig før jakten. Dingsen er vi så langt fornøyd med, også ifht dressuren. Neste helg skal vi ha valpesamling og trening med utsatt fugl. Blir spennende å se da hvordan dressuren fungerer med så mye provoseringer. Og så blir det kjekt å treffe valpene igjen, og Erik og Wenche med Samba og Cera.

Hele gjengen på tur - juni-18

15/7-18

I juni og første del av juli har det vært mye turer. Vært både på hytten og dagsturer med båten. Har jo vært så mye fint vær og tørt så det er nesten utrolig at rosene og blomstene hjemme har klart seg. Ser jo når vi går tur at blåbær ikke blir noe av i år, var mye blomst og knyting, men så tørket alt vekk. Markjordbærene klarte seg fint og var veldig tidlig modne her. Har vært på ferietur til Sverige med Kristi, Dorthe og alle hundene. Ble koselig tur der vi og var på utstillinger – se mer under UTSTILLING fra 2018. Dingsen er nå blitt ni mnd og vi har jobbet litt med dressuren som går ganske bra. Hipse har fått gått spor, men siste tiden har det vært for fint og varmt vær  for meg som er livredd orm, så vi har kost oss med turer, litt dressur og så har hundene fått bade. Snuppa har ikke vært helt bra siste tiden og nå har de funnet forkalkninger i både skulder og bak – dette skyldes bruk og slitasje eller hun kan ha hatt en skade en gang uten at vi har sett det.  Vi må nok ta litt hensyn til henne på jakten utover høsten, men hun er tross alt ti og et halvt år og lange dager blir det da ikke uansett. Så får vi håpe det har gått bra med klekkingen av både rype og skogsfugl. Var ganske kaldt og surt der vi var på fjellet rundt St.Hans, men andre steder var det visst veldig fint på den tiden. Spennende blir det i alle fall og høsten nærmer seg.

Ved hytten - mai-18

31/5-18

Fint med våren i mai, og i år «eksploderte» jo alt og ble grønt tidlig pga varmen og mange av blomstene er jo avblomstret før de egentlig skal springe ut. Har vært en travel måned med flere turer på utstilling. Dingsen er blitt silt på to valpeskuer, og både Hipse, Tidi og Luddi er blitt stilt på utstillinger. Spesielt stas var det da Tidi ble BIS på Hadeland – se mer under UTSTILLINGER fra 2017. Dressurkurset og aversjonsdressurkursene blir avsluttet neste uke så da blir det enda mer tid til egne hunder. Hipse har fått gått et par spor og er kjempeflink, og nå begynner jeg å lære litt mer. Snuppa går det fint med, koser seg på turene og frisk og sprek. Dingsen er vi veldig fornøyd med så langt, noe vimsete er hun og full fart, men roer seg og har vært veldig grei på turene. Var på duetrening denne uken, ville se hvor vi var ifht dressuren. Det fungerte helt fint, flink både på lineføring og sitt både ved provosering med andre hunder og med duer som ble sluppet og fløy. Så langt virker hun veldig dresserbar / håndterbar, så nå får vi bruke sommeren til videre dressurtrening. Sist helg var vi på valpesamling med oppdretteren til Luddi. Trivelig treff og kjekt å møte både moren Mille og tre andre av søskene til Luddi.  Dingsen har fått vært med på sin første båttur og det gikk fint, trygg og rolig om bord. Men er nå for varmt til å ha hundene  med, så det har blitt dagsturer til nå.

Hipse på sportrening, stolt når hun får bære hjortefoten hjem - april-18

30/4-18

Siste mnd har vi vært hjemme og gjort en del i hagen. Alltid vårarbeid som skal ordnes med, og selv om temperaturen ikke har vært så vårlig har vi nå fått gjort unna en del. Har vært for kaldt til båtpuss, men fått på plass seilene og annet som skal ordnes på våren, så nå nærmer vi oss klar for seiling. Gått en del turer på skogen hjemme, men snøen lå lenge og var tungt å gå i bløt snø oppover. Men når snøen smeltet fant vi både blåveis, rausildre og kusymre – fine vårtegn. Var på NKK-utsillingen i Bergen  med både Hipse og Tidi – Se mer under UTSTILLINGER fra 2017. Turene blir nå i bånd / sele pga båndtvangen, og så trener vi litt dressur innimellom. Har og gått noen spor med Hipse og hun er veldig flink, men her trenger nok jeg som fører lære mer.  

Hipse og Dingsen - mars-18

31/3-17

Har vært mye på fjellet i mars og fått fine trenings- og skiturer med hundene. Er jo mye snø så har vært veldig tungt før, men i palmehelgen var det mildvær for så å fryse på igjen og da ble det veldig bra og lett å gå. Vært veldig kaldt, men heldigvis ikke noe vind. Tidi har vært med i fjellet og fikk god trening på ryper som ikke var særlig samarbeidsvillig, men fikk fine situasjoner og hun er helt rolig i fugl. Nå i mars var Kristi og fikk tatt apportbeviset med Tidi. Snuppa er i fin form, er sprek og fin på turene om det er jakttrening eller snørekjøring. Hipse og Luddi har og fått være med på snørekjøring, men de slet jo litt i løssnøen før det ble fastere underlag. Dingsen vokser, alltid glad og klar for aktivitet, men roer seg fint og flink å ligge inne på plassen sin. Hun har fått være med korte turer på ski, bruker da antitrekksele som fungerer veldig bra. Har og fått gå litt løs og fått kontakt med sine første ryper – de sprang mye på bakken foran oss og lettet, men Dingsen bare så etter de helt rolig.  Hun går ikke langt fra meg, men ser innimellom at hun bruker nesen / tar overvær. og det resulterte jo i fugl som lettet.  Har hatt en rolig påske på hytten med strålende og kaldt vær så det ble mye turer. Fått meldinger fra valpekjøperne fra GS-kull 2017 og så langt så er de veldig fornøyd. Nå blir det NKK-utstilling i Bergen første helgen i april – både Tidi og Hipse skal stilles da.

Snuppa, Hipse og Dingsen på skogstur hjemme

31/1-18

Hadde fin nyttårsfeirng på hytten med koselig besøk av gode venner. Fint vær og fine skiturer. En del raketter var der, men hundene reagerte ikke på alle smellene, heller ikke valpen. Har vært hjemme det meste av denne måneden og fått fine turer på skogen med Hipse og Snuppa. Funnet en del rugde og Snuppa går med fin kontakt og har hatt flere fine fuglearbeid. Vært på kurs i trimmimg av pels med Hipse, hun ble nappet helt ned så nå må vi bare være flink å ta litt om gangen og satse på at pelsen får bedre kvalitet når den vokser ut igjen.  Dingsen går det fint med og så langt er vi godt fornøyd med henne. Vært stuerein fra første dag, finner fint ro i buret også når vi er på tur med de andre hundene og hun ligger aleine hjemme. Begynt med innkalling og sitt og dette tar hun veldig fint. Går og fint i bånd, men har vært mye vekslende vær med is så vi sliter litt med båndtrening, men det får vi ta mer etter hvert. Hun får småturer aleine og er en trygg, glad og selvstendig valp. Fått tilbakemelding fra valpekjøperne at det går fint med de alle.

Hipse og Dingsen - febr.18

28/2-18

Hatt fine turer både hjemme og på hytten. Kommet veldig mye snø i fjellet, så mye tid gikk med til snømåking. Hipse koser seg på turene både med snørekjøring og løs, men sliter litt i den dype snøen så blir mest turer i løypene med henne, men hjemme på skogen er det litt bedre da der er mindre snø og hardt. Dingsen får bare korte turer med litt enkel dressurtrening på fast underlag. Hun er nysgjerrig og vil helst ut og sjekke alle godlukter. Snuppa har fått seg en del turer med fine fuglearbeid på rugde hjemme og på rype i fjellet. Hun var jo ti år nå i februar, men er fortsatt frisk og sprek.  Dingsen har vært på sitt første valpeskue – se mer under UTSTILLING fra 2017. Blir litt flere turer i fjellet nå når temperaturen forhåpentligvis bedres (vært veldig kaldt) og det blir lengre lyst om ettermiddagen. Scott (GS-kull 2013) var på Gaularfjell med GS-Klubben og ble Klubbbmester i AK – eneste hunden med godkjent fuglearbeid og det på rype i dokk med stand, reis og ro i oppflukt J

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden