Siste nytt 2021

31/12-21                          

En liten oppsummering fra siste året. Tross pandemien er vi heldig som har holdt oss friske og vaksiner har vi og fått.

Har hatt noen turer med båten og ellers er det blitt turer i hjemmeområdet og på hytten.

Ble et noen turer på utstillinger, noen jaktprøvestarter og en blodsporprøve.

Monsun har vi fått jaktet mye med og vi er så langt veldig fornøyd. Han var to år i august og har vist oss at han takler både springende skogsfugl, ryper og rugde, så ble en del fugl med i sekken. Stilte han på noen prøver, men ble dessverre ikke premie. Var og på noen utstillinger og han fikk bla to Cert og ett Cacib før han var to år. Var på trivelig treff hos oppdretter, stilte da på utstilling der han fikk svensk Res.Cert. Var på Topp-Treff-Sør med NGK og da ble Monsun tatt ut til finalen og ble nr 3 – fuglearbeid u/ reis. Stilte på en apportprøve og der fikk han 1UK apport. Fått vært på noen treningssamlinger og ellers flere fine treningsturer både vinter og vår.  Monsun ble HD-rtg med A-hofter og er DNA-testet fri for både PRA og CCA.

Hipse koser seg med på turene / jakt og er flink å finne fugl. Så stilte vi på en bevegelig blodsporprøve der hun fikk 1pr.

Tidi var med på jakten og fikk kost seg i masse fugl og fikk felt for henne. Hun ble og stilt på et par utstillinger med flotte resultater – bla BIS3 på Ål.

ES-kull 2012: tilbakemeldingene er gode, flinke jakthunder som det går fint med. Flott bilde av Chaplin (Ugleåsens Laien) på kalenderen til NESK 2020

GS-kull 2013: tilbakemeldingene er gode, flinke jakthunder som det går fint med

ES-kull 2019: var to år i høst og tilbakemeldingene er gode, både som jakt og familiehunder. 6 av de er HD-rtg med A-hofter. Fikk trivelig treff med tre av de i sommer på utstilling – kjekt å treffe både eiere og hunder igjen.

 

Takker for året som er omme og godt nyttår til alle 😊

 

30/11-21

Siste mnd har det blitt mange fine turer på skogen i både finvær og mye regnvær. Vært bra med rugde, så har blitt mange fine fuglearbeid på Monsun. Hipse har og vært med på turne og hun er fink og finne rugde. Stite Monsun på skogsfuglprøver, men ble dessverre ikke premie. Har og vært på hytten, lite snø ennå så ble turer til fots.

31/10-21

Siste mnd har vi vært hjemme og gått mange fine turer på skogen med Hipse g Monsun, men vært lite / ingen rugder å finne. Søksmessig har Monsun gått bra, og Hipse har kost seg på skogsturene. Stilte Monsun på to skogsfuglprøver, men var ikke fornøyd med søket -kom heller ikke i fugl så ingen premie. Ikke kommet snø ved hytten ennå, så der blir det nok jakt på barmark fremdeles.

 

Monsun- sept.-21

30/9-21

Hatt mange fine jaktdager både på skogen og fjellet. Monsun er flink å finne fugl og ta vare på sjansene sine. Har fått felt fugl i fine situasjoner og han er en flink og glad apportør. Hipse har og fått være med på turene, er flink å finne fugl og koser seg masse i skogen. Har meldt Monsun på skogsfuglprøve så spennende å se hvordan det går. Fikk en fin jakttur med eier og Ayca (ES-kull 2012). Flere av valpene etter Tidi (ES-kull 2019) har det blitt felt fugl for i høst, og tilbakemeldingene fra eierne er bare positiv. Og gledelig at nå er 6 av 8 valper i det kullet HD-rtg FRI-A :-) 

Echo og tre av valpene fra -19

31/8-21

August er alltid «travel» med både trening og jaktstart på skogen i Sverige. Var med på treningssamling på Lesja med NGK Vestland. Flotte terreng og Monsun var vi meget fornøyd med. Så deltok vi på NGK`s ToppTreffSør der Monsun gikk til finalen og ble nr 3 – veldig fornøyd. Han ble stilt på skogsfuglprøve i Sverige to dager før han fylte to år, men ingen fugl / premie, gikk litt stort på slutten av dagen. Så ble det endelig skogsfugljakt. Monsun imponerte oss stort med fine fuglearbeid på både orrfugl og storfugl. Fulgte villig fot og spikret både gammeltiur, orrhaner og kull. Fikk felt bra med fugl for han og apporten fungerte meget bra, så fornøyd med godgutten. Tidi var og med på jakten, var i mye fugl og vi fikk felt for henne, men apporten ikke helt på plass der. Hipse fikk og sine turer, og hun er utrolig flink å finne fugl, men både orrhanene og gammeltiuren lurte oss litt så ikke skuddsjanse for henne. Flott jakt med mye fugl og god størrelse på kyllingene, og brukte også noe tid på dressuren under jakten. Så at både kondisjon- dressur- og apporttreningen vi har gjort i sommer gav resultater.

Monsun med fire av sine søsken og mor Vånna

31/7-19

Mye fint vær siste mnd og blitt fine turer med hundene. Ove har fått fisket litt, og så har vi fått vært på turer med både utstilling og trening. Var på treff hos oppdretteren til Monsun, kjekt å treffe flere av søskene, og ikke minst treffe oppdretter igjen og alle trivelige hundene fra samme kennel og eierne. Ble sosialt ute på kveldene i finværet, litt utstillingstrening og dressur- og duetrening. Lørdagen stilte Monsun på utstilling og fikk Svensk Res.Cert og fikk delta i oppdretterklasse der det ble HP og Beste Oppdrettergruppe - se mer under UTSTILLING FRA 2018. Seinere var vi en tur i to ulike treningsterreng.  Så fikk jeg stille IS Tjommi på to utstillinger der han fikk både Exell og CK. Ble og en utstillingstur til Trondheim med Dorthe og hun gjorde det meget bra med sin Fixit, BIR ene dagen. Og så var vi på utstilling på Otta der fire av ES-valpene 2019 ble stilt – fine kritikker og VG - kjekt å treffe både eierne og valpene igjen. Forbereder oss til høstsesongen med både kondisjonstrening, dressur og apport.

Juni-21

30/6-21

Siste mnd har vi vært mye på farten med hundene. Hipse har fått vært med på alle turene og har og fått kost seg med svømmetrening i varmen hjemme. Mye varmt og fint vær så har ikke trent noe spor – vil ikke risikere å treffe på orm. Monsun har vært stilt på flere utstillinger og fått bla 2 Cert og 1 Cacib. Ble en trivelig tur til Ål med Kristi og Dorthe der Tidi ble stilt på utstilling og ble ene dagen BIS3. Har trent en del apport – både søk og vannapport med fersk fugl Stilte så Monsun en gang på apportprøve der han fikk 1UKApport. Innimellom har vi fått vært på hytten og kost oss med turer og litt jobbing. Og så fikk vi en fin tur med båten.

31/5-21

Snøen lå lenge ved hytten i år, så siste mnd har vi vært hjemme og både fått beiset og gjort hagearbeid. Hundene har fått turene sine på kveldstid når vi har hatt så varmt og fint vær. Har prøvd sykkelen med begge to, fin mosjon nå i båndtvangstiden. Vi trener apport med Monsun, er begynt med fersk fugl og svømmetrening – kanskje det blir en apportprøve iløpet av sommeren. Hipse liker å svømme og får jo da god mosjon. Trent litt spor med Hipse og stilte henne på bevegelig sporprøve – gikk meget bra og fikk 1.premie. Hadde en økt med utstillingstrening med et par av  ES-valpene 2019, men utstillingene i Bg ble jo dessverre avlyst. Men noen av de skal stilles iløpet av sommeren, blir spennende. Nå blir det noen utstillinger med Monsun, og sporprøve igjen med Hipse når ikke så varmt (matmor litt redd for orm …).  Så gleder meg til komme på hytten igjen og få gå turer i høyden.

April 2021

30/4-21

Ble mange fine skiturer i påsken, og så kom det en helg med fin vårvarme hjemme med turer på skogen – nå i seletøy og med apport og sportrening i båndtvangstiden. Ble et par skiturer igjen seint i april, mye snø i fjellet ennå. Hjemme har det gått i litt hagearbeid, men vært litt kaldt ennå til å gjøre for mye. Monsun ble HD rtgt og er FRI. Vi har trent mest apport alene siden jeg var instruktør på kurset. Men han fikk apportbeviset på førsteforsøk. Fikk stilt på en jaktprøve, siste i UK, men ble dessverre ikke premie. Hipse har vi trent to ganger spor med og tenker å prøve oss på bevegelig sporprøve igjen. Får gode tilbakemeldinger fr ES-kull 2019 og nå er fem av de åtte valpene HDrtg FRI :-) 

Mars-21

31/3-21

Mange fine treningsturer på skogen og i fjellet. Lite rugde å finne hjemme på skogen, så har nok vært tøff vinter., men noen fuglearbeid har det blitt. I fjellet har det vært mye tungt føre, men siste del av mnd fikk vi mange fine treningsturer. Monsun går meget godt og har hatt mange fine fuglearbeid. Har vært påmeldt to jaktprøver som desverre ble avlyst, men vi håper å få stilt han i april. Apporttreningen går veldig bra og nå satser vi på å snart klare apportbeviset. Hipse koser seg på turene og i fjellet nå når føret har vært bedre. Tre av valpene etter Tidi er HD-rtg FRI-A og nå blir det spennende fremover når resten av kullet skal rtg. En har hatt en jaktprøvestart, men ble desverre ikke premie. Ellers får vi gode tilbakemeldinger fra alle valpekjøperne. Nå når båndtvangen kommer blir det mest dressur, apport og mosjonsturer og litt sportrening. 

28/2-21

Fått mange fine turer med hundene. Vært veldig tungt føre i fjellet så blitt dårlige med jakttrening. Men mange skiturer med både Monsun og Hipse. Trener apport med Monsun og det går veldig bra, han har og fått vært med en gang på apportkurset der jeg er medinstruktør. Laien (ES-kull-2019) er også med på apportkurset og Anne er veldig flink å trene. Måtte ha litt «coronapause» noen uker på kurset, men alle har vært flink å trene hjemme. Var med NISK-Hd på treningssamling siste helg i februar. Monsun jaktet veldig bra både i tungt føre første dagen og på turboføre dag to. Var ikke i fugl (helst lite synes jeg) og rypene de voksne hundene var ikke særlig samarbeidsvillige. Men fikk sett at Monsun jaktet selvstendig selv med makker som hang og oppsøkte han for å leke, så bare løp han ifra og jaktet videre. Dag to avsluttet vi etter to slipp med meget godt søk, ville ikke risikere ramp på løpende / lett fugl langt ute. For på skogen hjemme er han fast i stand, reiser villig og alltid rolig i oppflukt. Nå håper vi på et par starter i UK iløpet av vinteren. Og så får vi gode tlbakemeldinger fra eierne av valpene etter Tidi, de er godt fornøyd alle og hundene er begynt å bli bra både på dressuren og jakten.

31/1-21

Har vært mest hjemme siste mnd og fått mange fine tureer på skogen. Første tiden på nyåret var bart og kaldt, og vi fant rugder på hver tur vi var. Så kom snøen og det ble litt alternativ turer med trekksele og mer dressurtrening, men fikk likevel fuglearbeid på barflekkene. Veldig kaldt her hjemme og, men vi nyter de fine soldagene. Monsun går veldig bra skogsfuglsøk med god kontakt, har fine fuglearbeid, fast i sand og helt rolig i oppflukt. Var i fjellet en uke, men der var veldig kaldt og blytungt føre for hundene, så ble begrenset med turer og trening. Fikk to dager med kort treningsøkt, søket var ikke mye å skryte av så avsluttet fort, men fant ene dagen en rype i dokk og dressuren var på plass. Vi er begynt med apporttrening og det går veldig fint, Monsun tar det lett og er glad og fornøyd hver gang vi tar frem apportbukken. Hipse sliter litt i dypsnøen så hun får alternativ turer der det er brøytet, men her hjemme på skogen og i skiløypene klarer hun seg fint. Utstillingen i januar ble avlyst, men vi fikk to kvelder med trening der Dorthe var instruktør og gav oss god veiledning. Har klippet et par settere, uansett er det jo godt å få litt pelsstell selv om de ikke skal stilles. Nå håper vi på å få delta på et par treningssamlinger og noen vinterprøver med Monsun.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden