JAKTPRØVER fra 2017

JAKTPRØVER

Første jaktprøven vi stillte på var i 1988 i AK. Vi ble fort sendt hjem da ESen vår støkket nyslått fugl og gikk etter. Vi var ikke godt nok forberedt og visste egentlig ikke helt hva som krevdes for å kunne stille på jaktprøve, men har nå fått lære litt etterhvert - ikke minst at en ikke stiller med hund som ennå ikke har tatt stand ... Etterhvert har det blitt at vi stiller på noen prøver for året, spesielt siden vi ønsker å ha valpekull så er det greit å få dokumentasjon på hundene, og ikke minst få stille og få bedømmelse på avkommene. Så blir det jo litt mer fokus på dressurtreningen, noe som vi og selvsagt har fordel av på jakten. Blir ikke så mange prøvene vi stiller på for året, men noen premier har vi nå fått på hundene. På denne siden blir skrevet om jaktprøver vi og valpekjøperne våre har vært på f.o.m. 2017 -  nyeste innlegg ligger øverst.

____________________________________________________________________________________

2020

Ørskogfjellet 4/10-20

Monsun ble stilt på sin første jaktprøve i UK.

Resultat: 3 UK

2019

Dingsen skogsfuglprøve aug.-19

Gällivare, Sverige 24/8-19

Dingsen ble stilt i UK på skog.

Resultat: 2UK

Dingsen - Fosenprøven aug.-19

Fosen 21/8-19

Dingsen ble stilt i UK.

Resultat: 3UK

Karakterene ble 5-5-6-4-4-4

Frøya - jakt høsten -18

Sømådalen 27/4-19

Frøya (GS-kull 2017) ble stilt en gang i UK.

Gikk helt selvstendig, men ble ikke premie.

Dingsen mars-19

Sjodalen - 30. 31. mars -19

Dingsen ble stilt to dager i UK.

Lørdagen gikk hun godt, trekte an på løpende ryper som lettet og gikk desverre etter. Karakterene ble: 5-5-6-4-4-4

Søndagen gikk hun for stort og egenrådig, var lette ryper som gikk langt ute, samt en støkk og ettergang med makker, så ingen premie. Karakterene ble: 5-5-6-5-5-5

2018

Tidi

Haugesund - 24. -25. nov.-18

Tidi ble stilt to dager på skogsfuglprøve.

Lørdagen gikk hun for stort og åpent, fikk mye slipptid, men ikke premie.

Søndagen gikk hun og litt åpent til å begynne med, men bedret seg etterhvert. Hadde flere sjanser på fug og i siste situasjonen ble det desverre litt for langt etter så ingen premie.

Tidi

Os-prøven 27.-28. okt.-18

Tidi ble stilt to dager på skogsfuglprøve.

Første dagen gikk hun i stand etter noen minutter i første slipp, rugden lettet når jeg var på vei opp til henne, men hun ble desverre for urolig så ingen premie.

Andre dagen ble hun for åpen i søket og søket ble ikke forutsigbart. Fikk en times slipptid, hadde sjanse på fugl / støkk, men da ikke premie

Dingsen

Lavlandsprøve Hamar 1. - 20. okt.-18

Dingsen ble stilt i UK to dager. Gikk meget godt begge dager, sjanse på fugl andre dagen, men ikke premie. Fikk antydning til vannhale og ble derfor ikke stilt siste dagen.

Dingsen på trening aug.-18

Høyfjellsprøve Sjodalen - 9/9-18

Dingsen ble stilt i UK og gikk meget godt, helt selvstendig og god vindbruk, men kom desverre ikke i fugl, så ingen premie.

Tidi på trening aug.-18

Høyfjellsprøve Sjodalen - 9/9-18

Tidi ble stilt i AK. Gikk meget bra og eneste hunden på partiet med fuglearbeid. Stand og reis på stort rypekull, men gigg desverre noen meter for langt etter så det ble ingen premie.

Høyfjellsprøve Filefjell - VFK - 17/3-18

Scott (GS-Kull-2013) ble stilt i AK. Veldig tungt føre, ikk fugl i slippet og han ble for snever i søket så avsluttet etter et slipp og dermed ingen premie.

Tidi - mars-18

8/3-18

Tidi tok i dag apportbeviset 🙂

Scott på Gaularfjell febr.-18

NGK-Hordakland og Sogn og Fjordane sitt  Klubbmesterskap 10/2

Scott (GS-Kull 2013) stilte i AK og ble Klubbmester. Var veldig tungt føre så ble ikke særlig søk, men Scott jobbet på og fikk et flott fuglearbeid på rype i dokk - stand, reis og ro i oppflukt. Gratulerer til Scott og eier Ove.

2017

Tidi - sept.-17

Lavlandsprøve Østfold 29/10-17

Tidi ble stilt i AK. Gikk meget bra første slipp, men så modererte hun seg og begynte å jakte småfugl, så da ble hun avsluttet uten premie.

Scott - apportbevis mai-17

28/5-17

Scott tok apportbeviset. Ove har vært flink og trene og Scott er blitt en flink apportør.

Samba - mars-17

Høyfjellsprøve vinter - Grotli 28/4 og 29/4

 

29/4

Samba ble stilt i AK - gikk meget godt, men desverre ble det støkk og ingen premie.

 

28/4

Samba ble stilt i AK - gikk meget godt og på slutten av dagen tar hun stand, men når de er på vei frem kommer makker og tar selvstendig stand, fuglen letter uten at det blir skutt, men Samba er rolig. Ikke flere sjanser og ingen premie.

Samba - mars-17

Høyfjellsprøve vinter – Geilo 31/3 og 1/4

1/4                                                                                                                                                                      Samba ble stilt i AK – gikk særdeles bra, trekker an på fugl i andre slipp, men makker kommer til og støkker ryper. Samba blir da for urolig og går noen meter for langt etter og er ferdig for dagen så ingen premie.

 

31/3

Samba ble stilt i AK - gikk meget bra og fikk åtti min slipptid, men kom ikke i fugl, så ingen premie.

Samba - mars-17

Høyfjellsprøve vinter - Filefjell 24/3

24/3

Samba ble stilt i AK – gikk meget bra og fikk åtti min slipptid. Mye vind og lett fugl. Fugl lettet i ene slippet hennes uten at vi fikk noe situasjon, men Samba var komplett rolig, men ingen premie.

Apportbevis

Samba apport - mars-17

18/3 Apportbevis

Samba tok apportbeviset – meget godt utført ifølge dommer.                                                                                   Erik har trent alene med litt tips / hjelp fra oss og brukt god tid. Så Samba er nå blitt en meget god apportør – ikke bare for beviset, men og ifht jakten.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden