2015

Snille Beffen som ble syk og vi ikke har mer

31/12-15

Her kommer en liten oppsumering av siste året.

Vi har vært mye på hytten også i år og har hatt fine mange fine dager og turer der oppe. Vi har kost oss med hundene både på turer, trening og jakt og de har gitt oss mange fine opplevelser.

I april var vi på jaktprøve i Sverige sammen med eierne av Knerten og Samba (GS-kull 2013) og vi stilte både Beffen og Tidi der,  men ble ingen premier.

I høst ble både Tidi og Samba stilt i UK på høyfjellsprøve i tillegg til lavlandsprøver. De fikk begge løpetid og måtte derfor meldes av to prøver. Men Tidi fikk 2 UK lavland i Vestfold så det var vi godt fornøyd med. Knerten ble stilt på skog i Sverige, men kom ikke i fugl og dermed ingen premie.  Rikke ble stilt i AK på lavland, men ikke premiering.

Vi får masse gode tilbakemeldinger fra flere av valpekjøperne og de er veldig fornøyd med hundene både i hverdagen og på jakten. Vi har vært heldig og fått truffet flere av dem, både hjemme i hverdagen og i terrenget / på treningsturer.               

Småtøsen, Snuppa og Beffen var med på både taksering,  trening og jakt og vi var veldig fornøyd med dem – mange fine minner.

Nå i desember er det kommet en ny valp her hos oss, en Cairn-terrier tispe som vi har kalt Hipse. Spennende med ny rase og vi gleder oss til å følge opp fremover. Håper å få brukt henne litt på spor, og ellers som tur-  familiehund og på utstilling.

 

Siste året vært preget av mye leit med hundene, men vi må dessverre ta med også det, og så får vi heller glede oss over alle de fine minnene.

Snuppa måtte i sommer fjerne livmoren, men hun er nå i fin form, og også i år har hun gitt oss mange fine opplevelser på fjellet og i skogen.

Småtøsen har dessverre fått problemer med hjerte, for lav puls og dermed forstørret hjerte, men det er heldigvis ikke noe som går på arv. Jaktlysten er på topp,  og hun har gitt oss mange fine opplevelser, men vi ser at hun blir fort sliten, så turene må begrenses noe. Vi håper at hun nå kan få en medisin som hjelper på at formen blir bedre.

Beffen måtte vi dessverre avlive i oktober.  Han hadde vært frisk og fin og fungerte godt både i hverdagen og på jakten da han ble brått syk. Fikk diagnosen lymfekreft og på rtg ble det ble funnet to store svuller. Dessverre er det jo da ikke noe å gjøre, og vi måtte ta den tunge avgjørelsen å la han få slippe. Hverken Kristi eller vi forstår ennå at han er borte, er både uforståelig og bare utrolig trist å miste en så snill og god hund. Beffen har gitt oss mange gleder de få årene vi fikk ha han med oss, men vi savner han så utrolig.

Også broren Charo ble tidligere i år avlivet. Han hadde vært syk en stund, fikk en betennelse i nakke / rygg som ikke ble bra og tilslutt hadde han så vondt at han ikke kunne reise seg, og dessverre ikke noe de kunne gjøre. Utrolig trist for eierne å miste han, og vi tenker ofte på de. Så nå er dessverre to av valpene etter Småtøsen og Nicky borte.                          

På våren mistet Kristi Tessie da hun fikk magedreining og døde før de nådde til veterinær, bare trist og savn.                                                                                                                                                                                                      

GS-kullet 2002: er nå blitt 13 år og vi får stadig tilbakemeldinger om at de som lever ennå er frisk og sprek og får være med både på både turer og jakt. Men nå like før jul måtte Balder få slippe, trist for eierne å måtte ta farvel med en god hund.                                                                                                                                                   

GS-kullet 2005: er nå blitt 10 år og tilbakemeldingene fra de som ennå lever er gode, de er sprek og får være med både på turer og jakt.                                                                                                                                          

ES-kullet 2012: er nå blitt vel 3 ½ år, men der har jo dessverre to måtte blitt avlivet i år, men vi har fått tilbakemelding fra flere av de andre som er veldig fornøyd med hundene både i hverdagen og på jakten.                                                                                                                   

GS-kullet 2013: er nå blitt 2 år og eierne gir bare positive tilbakemeldinger. De er lettdresserte, de går ikke stort , men jakter, og vi har vært heldig og fått sett dem i terrenget hvor de fungerer godt. Skal bli spennende å følge dem etter hvert som de får mer erfaring.

Takker alle for året som nå er omme og ønsker alle et godt nytt hundeår 🙂

Trøtte hunder etter tur - Småtøsen, Snuppa og Knerten

7/12-15

Har hatt mange fine turer på hytten og nå er endelig snøen og vinteren kommet der også. Ble jaktturer på barmark til langt uti november, men nå er det kommet såpass mye snø at det er skiføre. Ennå for lite til at det blir kjørt scooterløyper, men med gode fjellski så går det fint å gå tur. Knerten har vært hos oss noen uker nå for apporttrening, så nå må bare eieren trene videre så han får en god apportør på jakten. I helgen hadde vi koselig besøk på hytten av Samba og eierne.  Gamle Mira på 13 år var og med, men hun fikk turer alene da det ble for tungt for henne med lange treningsturer i terrenget. Nå er det bare noen dager igjen til vi skal hente nye valpen, spennende med ny rase og vi gleder oss til å få henne hjem. Vi har vært og hilst på flere ganger, hun virker trygg og glad, og moren er veldig rolig og fin med valpene. Er nå ferdig med høstens dressurkurs. Etter nyttår blir det å hjelpe litt til på apportkurs i samarbeid med NISK-Hd. Ønsker alle en fin førjulstid.

Flott oktoberkveld

29/10-15

Vi savner Beffen så  utrolig. Er bare helt ubegripelig og forferdelig trist å miste han. Hverken Kristi eller vi forstår vel egentlig ikke helt dette ennå. Vi får bare tenke på alle de gode minnene både i hverdagen og i fjellet med han, selv om det ikke er så mye trøst i det ennå. De siste ukene har vært travel med trening av hunder og jaktprøver. Fikk fin treningstur med Siri med Rikke (ES-kull 2012) og Ketil med Knerten (GS-kull 2013) og hans IS Atos. Tidi var og med og ble premiert med 2UK. Men så fikk hun løpetid og måtte trekkes fra siste prøven hun var påmeldt. Synd for hun hadde vært meget god på treningen. Samba (GS-kull 2013) ble og stilt på en prøve, men fikk løpetid og måtte derfor trekkes fra to andre prøver. Men nå til helgen skal hun stille på Forusprøven, blir spennende. Kommer etter hvert mer info under JAKTPRØVER og SAMLINGER. Scott (GS-kull 2013) ha fått vært mye på jakt i høst, går meget godt, fast i stand og grei i dressuren, og det har blitt felt for han. Vi har vært på hytten og laget en ekstra bod som vi og fikk malt nå før vinteren. Småtøsen og Snuppa fungerer godt på jakten, flink i fugl og det har blitt fellinger for de begge to. Rikke (ES-kull 2012) har og fått vært på jakt i høst og det har vært felt både ryper, røy og rugde for henne. Siri, Ketil og jeg fikk besøkt Erik og Wence da vi var på ene jaktprøven, fikk da severt nydelig middag og det ble koselig besøk. Litt før jul kommer det en ny tispevalp her til oss, en Cairn-terrier – se: https://no.wikipedia.org/wiki/Cairn_terrier Dette er en hunderase jeg har ønsket meg i flere år, og nå føler jeg vi har tid. Håper jo at vi skal få lært den opp etter hvert til litt sporing på bla rev, mår og røyskatt, få gått litt på utstilling og selvsagt skal den få være tur- og familiehund. Valpene er nå to uker gammel og jeg fikk hilse på dem i går. Litt uvant med så små valper, de er jo betydelig mindre en settervalpene vi er vant med, men vi gleder oss til hun kommer hjem her.

Fin jaktdag i sept.-15

25/9-15

Vi har hatt fin start på jakten selv om her er betydelig mindre rype i år enn vanlig og vi har satt begrensing på uttaket denne sesongen.  Snøen lå lenge og våren / sommeren var forsinket også her som mange andre steder. Men vi finner nå fugl hver gang vi er ute og gledelig å se at det og er en del skogsfugl. Veldig fornøyd med både Snuppa, Småtøsen og Beffen så langt. Jakter i god kontakt og flink å finne fugl, så vi får mange fine situasjoner. Scott (GS-kull 2013) har vært ute flere turer og jakter godt, flere fine fuglearbeid og dressuren er bra ifølge eier. Og søsteren Tilla har skikkelig fått våknet og vært i fugl flere ganger.  Ayca (ES-kull 2012) har jeg fått vært med ute og hund jakter veldig bra med både god vindbruk og kontakt. Og Rikke (ES-kull 2012) har og vært på jakt og det er felt både røy og ryper for henne. Tyri (GS-kull 2002) har også i år får være med på jakt – hun er snart 13 år – og det ble første dagen felt tiur for henne. Også søsteren Mira får være med ute. Blir jo litt kortere turer med disse gamle, men kjekt er det at de er så sprek tross høy alder. Kjekt å få meldinger fra valpekjøperene og høre at de er fornøyd.  I oktober skal vi på samling med trening på lavland, og så skal flere av valpekjøperne stille på et par lavlandsprøver.

Fin septemberkveld

7/9-15

Har vært mye i fjellet siden jeg sist skrev her på siden. Tidi og Samba (GS-kull 2013) ble stilt på jaktprøve på Beitostølen og i Ljørdalen, men ble ikke premie – kommer mer info under jaktprøver. De var og med på NGK`s ToppTreff i Ljørdalen, og der var også Tilla (GS-kull 2013) med. Samba ble tatt ut til finalen søndag og ble nr syv.  Knerten (GS-kull 2013) ble stillt på skogsfuglprøve i Sverige, men kom dessverre ikke i fugl. Bubo (ES-kull 2012) har vært på jakt i Sverige, lite fugl, men melding fra eierne at de er veldig fornøyd med han. Det ser nesten ut som det har vært vanskelig for hundene og lokalisere fuglen, alt er jo forsinket i år så vi får håpe på bedre forhold nå når jakten starter. Var og med på taksering på Hardangervidda, men der virket terrenget helt dødt, ikke hverken fugl, bær eller insekter – trist å se. Vi er godt fornøyd med både Snuppa, Småtøsen og Beffen nå når vi har trent, god kontakt og flink å finne fugl. Ove har seilt Askøy Rundt og hadde med seg Erik og Kjartan som mannskap. Ikke så mye vind, fikk en grei plassering , en fin helg og med masse sosialt med grilling lørdag kvelden. Sist helg seilte Ove regatta på Os, men det gikk ikke så bra. Et tau løsnet så hele spinnakeren gikk i sjøen og tauet ble surret rundt roret. Så da måtte han avbryte, kunne ikke starte motoren, men fikk heldigvis slepehjelp til kai og dykker fra Kystpatruljen som løsnet tauet.                                                                                                                                     

Nå gleder vi oss til jakten og ønsker alle skitt jakt 🙂

Snuppa og Småtøsen - juli -15

4/8-15

Har vært på hytten igjen og hadde fine dager med turer og Ove som fikk fisketurer.  Og endelig fikk Erik og Ove en lenge planlagt fisketur  til et vann halvannen times tur fra veien der de overnattet i telt. Ble ikke så mye fisk som det pleier der, men de fikk en fin tur selv om været ble kaldt med mye vind om natten, la seg hvitt i de høyeste toppene. Blir nok litt multer i år også, ser de er begynt med knyting, og også en del blåbær er begynt å knyte seg. Hvis det nå bare ikke blir for kaldt fremover og litt sol så bærene får vokse og modnes, ser jo at alt er seinere i år, også her hjemme har bla markjorbærene vært seint moden. Gresset på hyttetaket hadde fått vokst mye etter det ble gjødslet, og det ble slått sist vi var på hytten. Ove har i år planer om å seile AskøyRundt, men regatta blir ikke jeg med på, liker bedre turer med båten der vi ikke er med å konkurrerer.  Vi skal også i år være med på NGK`s ToppTreffSør, og både Samba og Tilla (GS-kull 2013) er påmeldt der, også Tidi og Beffen skal være med på treningen. Både Samba, Tilla og Tidi er påmeldt på jaktprøver I UK nå i høst, blir spennende. Sist uke var vi på duetrening på Askøy hos Terje Tørnblom. De som deltok var Tidi, Beffen og Rikke (ES-kull2012), Knerten og Scott (GS-kull 2013) og IS Atos. Fikk en fin treningskveld, Terje er flink som vanlig, og alle hundene var meget god på sitt, så her har eierne gjort en god jobb hjemme. Snuppa går det veldig fint med, hun er i fin form og spiser godt. Småtøsen er nå ferdig med løpetiden. Så nå gleder vi oss til snart å få gå med hundene i terrenget igjen og få trene litt frem mot jakten.

Flott natur i Vesterålen - juli15

15/7-15

Nå er vi kommet langt utpå sommeren allerede og vi har vært både på bilturer, med båten og på hytten. Kristi og jeg var tur med bobilen og fikk da innom hos Hanne og Oddvar som har fått seg ny valp etter at de mistet Charo. Kjekt å hilse på dem, og valpen var en helrig ES tricolor hanhund. Vi var videre og fikk testet både Tidi og Beffen på rådyr, begge to jaget friskt og måtte strømmes. Har ikke blitt så mange turer med båten i år siden Ove jobber, men vært både helgetur, da vi og fikk besøkt Kjartan og Siw, og dagsturer hjemme. Snuppa ble for tre uker siden operert / fjernet livmoren. Stingene er nå fjernet og det har gått veldig fint, er nå i fin form og spiser igjen. Hun har aldri tidligere hatt tull med løpetiden, men fra  påsken varte den i fem uker, hun fikk blodmangel og skjedekatar og sluttet helt og spise. Etter to mnd med nesten daglig tvangsforing og diverse undersøkelser mente dyrlegen det måtte være hormonellt, men de fant cyster på livmoren som antagelig har vært problemet. Heldigvis er hun nå i fin form og spiser igjen godt. For to uker siden fikk jeg melding om at Lord (GS-kull 2005) måtte avlives, trist når en må ta farvel. Han har vært syk en stund med kreft som gikk i blodbanen, var likevel i bra form lenge, men nå måtte de la han få slippe. Er nå bare tre av valpene fra det kullet som lever – eier til Cooper snakket jeg med sist uke og han er i fin form og sprek selv om de nå er over ti år. Vi har vært i Tromsø på besøk hos Katrine og Thomas, og det var kjekt å få se leiligheten deres. Flotte turområder like ved. Og så var Katrine og jeg på biltur til Vesterålen og Lofoten, fint vær og masse kjekt å se. Vi fikk besøkt både Polarmuseet, Lofotmuseet og Lofotkatedralen, i tillegg var der jo en fantastisk natur. Nå har jeg passet Scott (GS-kullet 2013) en uke da eierne er på ferie. I slutten av juli skal vi på duetrening med noen av valpekjøperne, blir nok greit å sjekke dressuren og så få jobbet litt mer dressur før vi igjen kan kose oss i fjellet og på skogen med hunder i fritt søk.

10/6-15

Sommeren lar visst vente på seg i år, og nå snur snart solen … Er nå ferdig med alle vårens kurs, og det blir pause til aug. da aversjonsdressuren starter opp igjen.  Samba (GS-kull 2013) ble stilt på NGK sin Unghundfremvisning i Oslo sist uke og ble andre beste tispe. Nå er hun påmeldt til ToppTreffSør i august og så blir det jaktprøver til høsten. Søsteren Tilla skal på utstilling førstkommende helg. Tidi har utviklet seg fint og vi kommer til å stille henne til høsten. Spennende med disse unge hundene. Snart går turen nordover på besøk til Katrine og Thomas, blir kjekt å få se nye leiligheten deres. Og så blir det biltur med Katrine sørover igjen, skal innom Senja og Lofoten. Båten har ikke blitt brukt så mye ennå i år da været har vært lite fristende. Men med ny kalesje så får vi mer komfort om bord, så da går det nå greit selv med litt regn bare temperaturen kan stige litt. Her hjemme er mye padder, omtrent umulig å kjøre utenom dem selv om vi blir minnet på det med skilt - tror kanskje det er eneste stedet de setter opp skilt med «padder i veien» - se bildet.

Charo

31/5-15   

Trist med Charo (ES-kull 2012) som måtte alives bare tre år gammel, og i går fikk jeg følgende mail fra eierne med bilde og fine ord om godgutten;

 

Minneord om vår kjære Charo    
Vi har mistet vår inderlig kjære Charo. Det er så uvirkelig! Bare tre år stakkar. Og vi sitter her i sjokk.    
I midten av mars begynte han plutselig å bli ustø i bakbena. Vi tok ham med til veterinærhøyskolen. Der ble han lagt inn til undersøkelse av nevrologen, men de fant ingen årsak. Deretter ble det tatt MR av hodet, CT av hode og rygg og prøve av spinalvæsken, men de gjorde ingen funn.    
Men han ble litt bedre av seg selv. Det skled litt over. Så gikk vi mange ganger til kiropraktor og hundefysioterapeut og han var mye bedre.    
Men plutselig lørdag 16. mai, ville han ikke bli med på tur på morgenen. Og utover dagen ble han stadig verre i balansen. Fikk problemer med å reise seg opp og forpotene la seg bakover.    
Fra morgenen etter klarte han ikke å reise seg i det hele tatt. Måtte til veterinær for å få hjelp med urin og avføring, men hun forsto ikke hva det kunne være. Reiste til kiropraktoren på mandag , men hun kunne ikke hjelpe. Vi prøvde kortison, men ingen hjelp. Og når ikke veterinærhøyskolen kunne finne noe, som jo utgjør lærekreftene, så vi ingen andre muligheter for hjelp. Så tirsdag kveld, 19 mai, måtte vi gi tapt og la han få slippe.    
I våre øyne var han perfekt. Veldig oppmerksom. Kjempeflink til å kommunisere med øynene for å vise hva han ville. Veldig lettlært og samarbeidsvillig. Kontaktsøkende. En intelligent hund!  Aldri problemer med magen. Og noe vi aldri hadde hørt en hund gjøre før, han humret i glede!!! Og så var han veldig vakker. Nydelig bygd. Fine farger. Nydelige øyne. Han har aldri ødelagt eller tygd i stykker noenting.    
Hvis jeg satt og så på tv, kom han gjerne og ville opp på fanget for kos.    
Vi var jo så spent på den videre utviklingen hans. Vi gledet oss til å reise til Finnmark snart.    
En stor takk til deg Åse for at vi fikk kjøpe denne flotte hunden. Vi må prøve å glede oss over det vi fikk - nesten 3 år sammen med vår gode venn, selv om det var altfor lite. Vi savner ham så enormt!!!    
Han var så inderlig kontaktsøkende, kjærlig, snill. En ordentlig going!!!    
Hilsen    
Oddvar og Hanne Jørgensen    

 

Svanepar - et sikkert vårtegn i båthavnen

22/5-15

Forrige uke døde Tessi til Kristi da hun fikk magedreining. Veterinærvakten tok ikke tlf den kvelden så det ble ganske dramatisk, og forferdelig når du ser hunden er så dårlig og det ikke er hjelp å få. Fikk tilslutt kontakt med veterinær, men dessverre  endte det med at Tessi døde i bilen på veien til veterinæren.     Og denne uken måtte dessverre  Charo (ES-kull 2012) avlives. Har vært dårlig en tid, bla med bevegelsene  og det har vært tatt en rekke undersøkelser uten at de fant noe spesielt. Fått kiropraktorbehandling og viste bedring til det plutselig sist helg forverret seg så mye at han ikke kunne reise seg. Veterinæren mente det var betennelse i nervene i nakken / mulig prolaps, og kunne ikke gjøres noe med.                                                                                                                                                           

Men noe postitivt oppi alt har det også vært. Tidi er HD-rtg med resultate FRI-A 🙂                                  Og Scott (GS-kull 2013) er HD-rtg også med resultatet FRI-A 🙂                                                                            

Nå er det litt stille tid for hundene pga båndtvangen, men de får sine daglige turer og så trener vi nå litt dressur og apport innimellom. Katrine og Thomas har vært hjemme i søttendemaihelgen og fikk nyte vårdager her sør og truffet mange kjente og venner.  Ove var dessverre på jobb når de var hjemme, men blir jo tur nordover også i sommer, så vi får ta det igjen da. Har nå sydd nytt trekk til seilet i båten, men dessverre røk den gamle gode symaskinen, så nå må jeg etter hvert få kjøpt en ny, blir jo litt sying innimellom av forskjellig. Forrige helg var jeg på instruktørsamling, alltid lærerikt og gode diskusjoner med andre instuktører. Nå er dressur kursene for i vår ferdig, noen ganger igjen med apportkurset, og så blir det kun et kveldskurs for noen valper. Blir snart noen kvelder med aversjonsdressurkurs, men etter det er det ferie fra hundekurs.                

Fjellrype - mars-15

27/4-15

Nå er det full vår og fin temperatur både hjemme og ved hytten. Har vært mye i fjellet og fått god trening med alle hundene, og etter båndtvangen kom i påsken har vi snørekjørt mye. Sist helg var vi på jaktprøve i Lofsdalen, ikke premiering  – kommer mer info  under «Jaktprøver». Oppsumeringen vår for vinteren er at både Småtøsen, Snuppa og Beffen jakter meget godt og finner stadig fugl. Tidi er virkelig våknet, finner fugl og tar stand, men med henne må vi nok bruke sommeren til å dressere litt mer. Har fått tilbakemelding fra flere av valpekjøperne , og kjekt å høre at de er fornøyd.  Valpene fra GS-kull 2013 er virkelig begynt å våkne, alle har vært mye i fjellet og kjekt å få tilbakemeldinger om hunder som jakter og er flink å finne og behandle fugl. Også fått tilbakemelding fra noen av eierne av hundene fra tidligere kull; Leo (fra GS-kull 2002) er ennå sprek tross sine tolv år og var med på jakt også sist høst.  Ayca (fra ES-kull 2012) har hatt en fin sesong og hatt fine fuglearbeid. Nå når våren og båndtvangen er her blir det mest dressur og mosjonsturer fremover,  hagearbeid hjemme og så er jo snart båtsesongen i gang. Fint å sitte utfor hytten i dag, nyte vårsolen og høre orrhanene nedi skogen, så har nesten ikke lyst å reise hjem fra fjellet i dag.

Snuppa i vårsolen - mars-15

19/3-15

Nå er jo våren kommet for fullt med både kusymrer og blåveis som blomstrer på skogen hjemme, og i hagen har snøklokkene og krokusene blomstret lenge. Og så har ulike busker begynt å komme, bla har kaprifolen fått grønne blader allerede. Og med den høye temperaturen de siste dagene har det blitt gjort litt vårarbeid ute. Men så var det jo fristende med en tur på hytten igjen  - har smeltet mye snø der så er nå en del bare rabber. Fikk fine dager med strålende sol, stille, turboføre for hundene og bra med fugl som trykket godt. Det ble mange fine turer på Småtøsen og Snuppa disse dagene, og mange fuglearbeid.  Småtøsen har haltet mye igjen på foten hun har gammel skade i, men det stopper henne ikke fra å jakte, og med et par dagers hvile er hun helt fin igjen.  Eieren av Scott (fra GS-kull 2013) var med ut tur ene dagen, og Scott gikk et godt søk, fant fugl selvstendig og hadde to stander på rype, litt ettergang, men eller var vi meget fornøyd med han. Påsken nærmer seg så det blir snart tur til fjells igjen, men nå må vi først få ordnet litt med båten og  gjøre litt mer hagearbeid hjemme.

Beffen, Tidi, Småtøsen og Snuppa - febr.-15

5/3-15

Hatt to fine uker på fjellet, og hadde med både Beffen og Tidi. Beffen har denne gangen gått bare med Ove siden han hadde meldt på jaktprøve. Beffen jakter godt og flink å finne fugl, men det går noen meter for langt etter, så han ble trukket fra prøvestarten. Men det bedret seg etter hvert og med litt mer dressurtrening så blir det nok bra. Jeg gikk med Tidi som virkelig våknet - fra å gå små valpesøk til å legge seg fint på vinden, god kontakt og hun «rotet» seg stadig borti fugl. Trenger nok litt mer erfaring, men var godt fornøyd med henne og fikk fin dressur. Snuppa og Småtøsen var også med og fikk sine turer, gikk som vanlig godt og fant fugl. Vi hadde besøk igjen av eierne og Samba (GS-kull 2013), og hun begynte å våkne bra og fant fugl, og alltid komplett rolig. De hadde og med Mira (GS-kull 2002) som fikk seg en fin tur på det lette føret, kjekt å se jaktgleden og hvor sprek hun er tross sine tolv år. Eierne av Knerten (GS-kull 2013) var og på besøk og han begynner og å våkne fint. Atos (deres IS) var og med, jakter godt og finner fugl, men noen meter for langt etter på han og,  så det ble trening og ikke jaktprøvestart. Var og ute en tur med Scott (GS-kull 2013) som jakter godt nå og også han fant fugl. Spennende å få følge disse unghundene. Fine forhold for hundene fra turboføre og så kom det litt nysnø oppå, og mange fine dager der en fikk nesten påskestemning med hvite vidder, sol og stille.

Tidi på sin første treningstur i vinterfjellet - febr.-15

10/2-15

I helgen skulle Tidi vært med på sin første treningssamling, men pga  mye vind / det dårlige været og både kolonnekjøring og stengt over fjellet ble det noen dager med egentrening istedefor. Tidi fikk være med i vinterfjellet for første gang og fikk trent seg både med å gå i bånd når vi gikk på ski, også når annen hund var i slipp og på jakttrening. Hun gikk sitt valpesøk, innimellom greie slag og god vindbruk, og så glemte hun litt hva hun egentlig var i fjellet for. Vi lot hun få korte slipp der vi forventet å finne fugl, og så ser vi at hun løfter nesen, snur i vinden og støkker to ryper som hun forfulgte. Først lukket hun ørene fullstendig, gikk et lite stykke etter, men etter et par minutter kom hun tilbake og  var grei og lyet fint både på sitt og innkalling. Neste dag fant hun også fugl, gikk sitt valpesøk, løftet nesen og viste tydelig at her var godlukt,  tok en kort stand for så å gå selvstendig på og fikk opp tre ryper. Stoppet og kom tilbake på tilrop. De to neste dagene blåste vi nesten vekk så det ble bare korte mosjonsturer der det var litt ly for været, men Tidi viste at hun var begynt å våkne og var helt selvstendig ifht andre hunder hun var i slipp med - skal bli spennende fremover å følge henne. Småtøsen var hos Kristi og Snuppa var med oss i fjellet og gikk sitt vanlige gode søk. Både Scott og Samba (fra GS-kull 2013)var med ute i helgen, men var jo ikke de beste treningsforholdene. De trenger nok begge litt mer tid i terrenget og få komme i fugl for å få opp / bedre søket. Det går nå kennelhoste blant hundene i byn så kursene jeg har startet med får vi se om vi må utsette litt med da allerede to av de deltakende hundene er blitt syke. Vi får håpe våre hunder holder seg frisk. Tenk nå er valpene i Samba sitt andre kull blitt ti år. To av dem lever jo ikke lengre, en er ikke frisk så vi vet ikke hvor lenge det går, men de tre andre går det fint med ifølge tilbakemeldingene.

Snøen former "fin rype"

3/2-15

Vi har vært en tur i Sverige på det som skulle bli topp-jakt. Men veldig  kaldt vær gjorde nok sitt til at fuglen la seg i dokk, og lengre sør ble det mildvær med regn og tett så vi avsluttet før uken var omme uten resultat. Så det ble fine turer hjemme istedefor og det er greit føre i fjellet for hundene nå. Tidligere år har jo januar vært nesten håpløs for hundene ofte med nesten et par meter løssnø. Men i år er det mindre snø i terrenget hos oss og fine treningsforhold for hundene og greit for oss å gå på ski og få fulgt dem opp. Til helgen skal vi på treningsamling og ha med Tidi. Hun har jo bare hatt en tur / noen dager i fjellet i høst, så blir spennende å få sett henne og så håper vi jo å finne fugl. Tidi var et år nå før helgen og har utviklet seg til en trivelig og lydhør hund så langt. Snuppa er i dag syv år, og til helgen skal vi i fjellet med flere av valpene hennes, blir spennende å se dem i vinterfjellet.

Perlemorskyer ved hytten des.-14

3/1-15

Godt År og takk til alle som har sendt hyggelige jule- og nyttårshilsener. Har hatt fin jule- og nyttårsfeiring på hytten, med fine skiturer og ellers rolige dager. Har hatt mye fint vær og en morgen fikk vi se perlemorskyer på himmelen, flott syn. Er lite snø her i år med ca en halv meter, fine skiforhold i løypene, men veldig tungt for hundene når vi kommer utforbi og i skogen. Men både Snuppa og Småtøsen jakter godt så fugl finner de, men tungt å følge dem opp. Har hatt mye fint vær, kaldt i julehelgen, men så slo det om og ble plussgrader. Fikk gledelig melding om at Charo er HD-FRI etter at de rtg han på nytt. I romjulen fikk vi besøk av Erik og Wenche. Samba (GS-kull 2013) fikk ut på turer og jakter tiltross for at det var første gang hun var ute på tungt vinterføre. Mira (GS-kull 2002) fikk denne gangen ikke være med i terrenget, ble for tungt for en på vel tolv år, men hun koste seg på turene hun fikk. Fikk og besøk av Vigdis en dag og kjekt å treffe henne og få hilse på ÅseLea og Idun igjen.  Har og fått hilst på Ayca (ES-kull 2012) og Scott (GS-kull 2013) og kjekt å få hilse på eierne og høre tilbakemelding på at de er fornøyd med hundene.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden