Siste nytt 2019

31/12-19

En liten oppsummering fra siste året.

Også i år har vi vært mye på hytten og noen turer med båten. Blitt både turer, jakt, trening og utstillinger – mange fine opplevelser.

Snuppa ble jo akutt syk like etter hun var elleve år, og vi måtte dessverre la henne slippe. Savner henne mye, og spesielt jakten ble i år litt annerledes uten henne.

Hipse har vært med på mange turer og jakten. Så har vi stilt på noen utstillinger og trent litt ulikt, bla litt spor.

Dingsen fikk vi mye glede av iløpet av året. På ettervinteren jaktet hun veldig bra, men ble litt heit da det ble mye lett og springende fugl så da avsluttet vi hele fjelltreningen. Var på en vinterprøve uten å lykkes med premie, men vi godt var fornøyd med henne. Vi trente apport og fikk apportbeviset på første forsøk i vår. Deltok på Topp-Treff_Sør i regi av NGK og der ble Dingsen tatt ut til finalen, I august stilte vi på høyfjellsprøve og hun fikk 3UK. Og bare noen dager sener fikk hun 2 UK på skogsfuglprøve i Sverige. På jakten var vi veldig fornøyd, god kontakt og fikk fin erfaring på skogsfugl.

Hadde fin jaktuke i Sverige i august og hadde da med Samba, mor til Dingsen. Ellers har det blitt lite jakt i høst da jobbing og valpekull har tatt mye tid. Men hadde en fin tur på Hardangervidda der både Samba og Cera var med. Noen turer er det blitt og selvsagt mange treningsturer.

Tidi fikk i september valper, de ble født og oppvokst hos Kristi. En valp, Solan, blir hos hennes nevø, så den får vi jo fulgt godt med. Ellers har vi fått utrolig gode valpekjøpere, og tilbakemeldingene så langt er pare positiv.

I oktober kom det n ny valp i hundeflokken her – Zettertjärns Mäzter - til daglig kalt Monsun. Ove har lenge ønsket seg en hanhund, og selv om Dingsen ennå er ung passet det nå med både tid og ikke minst at vi fant et valpekull der vi har god tro på kombinasjonen. Monsun er så langt en trygg og glad valp, veldig dresserbar og håndterbar og har veldig ro i hodet. Fin i møte med andre hunder og stresser aldri. Så vi gleder oss til tiden frmover.

ES-kullet 2013: er nå blitt syv år og det er kjekt når vi får tilbakemeldinger om at de fungerer fint og at eierne er fornøyd.

GS-kull 2013: er nå blitt seks år og kjekt å få treffe de og få gode tilbakemeldinger.

GS-kull 2017: var jo to år i høst, og bare gode tilbakemeldinger. Et par av valpene har vært på utstilling og to ble stilt på jaktprøve. Tilbakemeldingene fra eierne er at de alle jakter godt og fungerer godt i hverdagen.

Mer om ulike resultater kan leses på sidene JAKTPRØVER fra 2017 og UTSTILLINGER fra 2018.

Takker for året som er gått og ønsker alle Godt Nyttår 😊

30/11-19

Valpene etter Tidi og Echo ble alle solgt, vi har vært heldig og fått utrolig gode valpekjøpere der hundene får være familiehunder og etter hvert jakthunder. Noen av eierne ønsker også med tiden å delta på utstilling og jaktprøver, så skal bli spennende å følge de fremover. Vært på hytten og fikk noe fine turer før det kom så mye snø. Dingsen fungerer meget godt både på skogen og høyfjellet så veldig fornøyd, roter seg stadig borti fugl. Hipse får sine turer og er imponert over henne hvordan hun jobber seg frem både i kratt og snø, og fugl finner hun. Så er det blitt noen turer på skogen hjemme, men finner ikke mange rugder. Monsun vokser og er en utrolig herlig valp. Ikke tygger på sko og annet og er flink slappe av inne. Ute er han veldig nysgjerrig og styrer mye på egenhånd, ikke spesielt opptatt av de andre hundene. Vi trener enkel valpedressur og han er blitt veldig flink på sitt / bli, også når vi kaster en liten leke. Trener og litt valpeapport som han er blitt veldig flink på. Og så går det i kontakt og litt lineføring. Selvsagt bare positiv trening og i veldig korte økter. Men han virker veldig mottakelig for dressur og er også flink å komme på innkalling. Han får sine småturer på skogen, går ikke langt fra oss, men og er nysgjerrig og det meste skal sjekkes. Er jo litt arbeid med en valp, men kjekt å bruke litt tid så en legger et godt grunnlag for seinere trening og bruk.

 

31/10-19

Siste mnd har vi vært mest hjemme, men og en del turer til Radøy der det har vært hatt av kjekke valpekjøpere. Valpene etter Tidi og Echo vokser og trives, et jevnt og fint kull der alle utvikler seg fint. I midten av mnd hentet vi en GS-han-valp i Sverige - Zettertjärns Mäzter, til daglig kalt Monsun. Han ble godt motatt av både Dingsen og Hipse. Er en rolig, trygg valp, spiser godt og virker veldig lærenem. Han fant seg fort til rette hjemme og har vært stuerein fra første dag. Er allerede blitt flink å ligge aleine hjemme når de to andre får turene sine. Han har fått hilse på både Happy og Fixit til Dorthe, og på Atos og Tjommien til Ketil. Var veldig fin i møte med dem. Hatt en del turer på skogen, lite rugde å finne, men Dingsen går med god kontakt så er veldig fornøyd. Hipse koser seg på skogsturene.

Hardangervidda sept.-19

30/9-19

På vei hjem fra jakten var vi på besøk hos Zettertjärns og hilste på mange fine GS og valpekullet. Ble og en tur til da valpene var vel fem uker, og i oktober kommer det en en ny GS hanvalp her hjem til oss.  Har hatt fine treningsdager både i fjellet og hjemme, og Dingsen fungerer veldig godt, så får selvsagt Hipse sine turer. Var noen dager og jaktet på Vidden sammen med Erik og Wenche, både Cera og Samba gikk godt. Vi hadde bra vær og ryper fant vi hver dag. Fikk trent Dingsen på nyskutt fugl, og Hipse apporterte felt rype. Ble det travle dager da Tidi fikk valpene – se mer under ES-VALPER 2019. Har fått slått graset på hyttetaket,  kappet mye ved og ryddet inn diverse før vinteeren. Fikk og en fin seiltur, utrolig fint på sjøen om høsten med klar luft og fint lys. Båten ble tatt seint opp på slippen i år, men nå er den både inspisert, bunnsmurt og sinkanoder er skiftet. Kom tidlig snø ved hytten i år og var ganske kaldt noen dager, men er blitt bart igjen så håper på flere turer der før vinteren.

Hipse og Dingsen på trening i aug.-19

31/8-19

Siste mnd har vi hatt ferie og vært på fine turer. Først ble det biltur til Fauske der Hipse ble stilt på utstilling - se mer under UTSTILLINGER fra 2018. På vei nordover fant vi et fint område der hundene fikk løpe løs og kose seg, ble og litt dressurtrening med Dingsen. Fikk en kort, men fin fjelltur på Dovrefjell. Så ble det en dags trening i fjellet, og vi var kjempefornøyd med Dingsen. Gikk meget bra og dressuren fungerte godt, også da hun kom i fugl. Vel hjemme ble det tur til Kristi med valpekasse og nødvendig utstyr, og så fikk vi bekreftet ved ultralyd at Tidi er drektig. Så gikk turen til Ljørdalen på Topp-Treff-Sør med NGK. Dingsen gikk meget godt og ble tatt ut til finalen om søndagen, men kom ikke for fugl og ikke plassert. Søster Cera og mor Samba var og med to dager og de gikk og meget bra. Fikk mye gode tilbakemeldinger på alle tre hundene. Ble en trivelig helg der vi møtte mange kjekke hunder og eiere, og veldig kjekt å treffe gamle kjente. Så ble det bare hjemom hytten for ompakking før vi reiste videre på jaktprøver og jakt i Sverige. Dingsen ble stilt en dag på Fosen-prøven og fikk 3UK. Ble så stilt en dag på skogsfuglprøve i Sverige og fikk 2UK. Se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Gjett om vi er fornøyd og stolt. To premier på fire dager, og det både på høyfjell og skog. Så hadde vi en fin uke med skogsfugljakt i Sverige. Dingsen gikk meget godt og var veldig fornøyd med både at hun fant fugl og rimelig bra dressur. Hadde og med Samba som gikk godt, men litt uryddig i fugl. Hipse har og selvsagt vært med på alle turene. Koser seg med når vi er på trening og på jakten får hun sine turer og finner fugl. Litt mindre fugl i år, og ble veldig varmt noen dager, men en flott uke med gode venner. Nå venter vi spent på valpene til Tidi.

Spennende når svanefamilen kommer på besøk ved båten

31/7-19

Siste mnd har vi vært for det meste på hytten og hatt fantastiske dager med fint vær og varme. Samba og Cera var hos oss noen uker da Erik og Wenche var på ferie. Og siste uken var også Scott (GS-kull 2013) hos oss da eierne hans var på ferie. Fikk mange fine turer og hundene koste seg ute - godt å ha inngjerdet rundt hytten. Ove var noen turer og fisket og da ble det god middag med fjellørret tilberedt i abburøken. Har fått trent litt dressur og apport med Dingsen, veldig fornøyd så langt, så nå er vi spent på hvordan det fungerer når vi kommer i fjellet. Ellers går det mye i kondisjonstrening så hundene er best mulig klar når båndtvangen oppheves og vi kan slippe i terrenget. Har og fått noen turer med båten, men da har bare egne hunder vært med. Tidi er jo nå paret og vi er spent på om det blir valper i september. Har god tro på denne kombinasjonen, og har allerede noen som har ønske om valp. Dingsen er påmeldt en jaktprøve i UK i august og Hipse skal stilles på et par utstillinger fremover.

Fjellturjuni-19

30/6-19

Siste mnd er det blitt mange dager i hytten og fine turer i fjellet. Har fått slått gresstaket, men må nok så i litt da endel er visnet i vinter. Har og fått beiset endel. Temperaturen har ikke vært det store, men fint i fjellet uansett. Tidi ble stilt på tre utstillinger her hjemme i tillegg til to dager i Danmark. Hadde en trivelig helg på Skarnes med Retrieverklubben der Luddi ble stilt to dager. Se mer under under UTSTILLINGER fra 2018. Dorthe stilte og Fixit og Happy i Danmark og alle tre gjorde det meget bra og fikk sine velfortjente premier. Og Rita stilte både Atos og Tjommien i Bergen og fikk fine kritikker og premier. Så fikk Tjommien apportbeviset sitt. Fikk besøk av Kristi, Dorthe og alle hundene da de var på vei hjem fra ferie, og det ble stor gjensynsglede mellom hundene. Hipse og Dingsen får sine daglige turer og litt ulik trening - viktig å få bruke hodet i tillegg til mosjon. Har og fått tur med båten selvom været ikke har vært det beste i juni, men fin seilevind har det vært. Nå i juli skal vi passe Samba og Cera et par uker, blir kjekt å få de på besøk. Hipse har fått løpetid, greit på denne tiden så blir hun ferdig før høstturene.

Dingsen, Hipse, Fixit og Happy på skogstur mai-19

31/5-19

Har vært mest hjemme siste mnd og fått jobbet mye i hagen og båten får ny teak i sittebenkene ute. Hundene har fått sine daglige turer. Trent litt ulik dressur og bla apport med Dingsen og spor med Hipse. Hadde koselig besøk av Dorthe og hunden - fikk en fin dag med sportrening og lang tur på skogen. Kristi var med på hytten noen dager, men var surt og kaldt vær - flere ganger har det lagt seg snø der i mai. Tidi ble stilt på utstilling i Bg og ble der både Bir og BIM, og så ble hun stilt på Hadeland - se mer under UTSTILLINGER fra 2018. Luddi skal stilles på to utstillinger i juni. Hun er blitt øyespeilet med resultat INTET PÅVIST. Cera (GS-kull 2017) er blitt HD-rtg og er FRI-A. Da er de to i kullet som er rtg fri, så nå venter vi spent på resultatet for resten av kullet. Frøya (GS-kull 2017) ble stilt på utstilling og fikk Good. Eier har og vært på jaktprøve for første gang. En start og ikke premie, men han var godt fornøyd med Frøya, fikk en fin dag i fjellet og vil gjerne prøve igjen. Var kjekt å treffe de igjen og eier er veldig fornøyd med Frøya.

Vårtegn på skogen - april-19

30/4-19

Mange fine dager med varme ble det i april, så har fått gjort mye vårarbeid hjemme i hagen. Båten har og begynt å få litt vårstell og seilene er komt på plass igjen. Blitt noen turer på hytten og gått på ski, ble snørekjøring med hundene nå når båndtvangen er begynt. I påsken fikk vi besøk av Erik og Wenche og var kjekt å få hilse på på både dem og Samba og Cera igjen. Gjensynsgleden med hundene var stor og de koste seg ute i snøen. Dingsen har vi jo trent en del apport med og fikk apportbeviset ved kursslutt. Vi trener videre og gjør det nå litt vanskeligere, bla med to apporter ute som hun må hente. Håper å få henne god på apporten til høstens jakt. Hipse har vi gått noen spor med og det går veldig bra, kanskje vi tør oss på en blodsporprøve utpå våren. Stilte Hipse på NKK i Bg – se mer under UTSTILLING fra 2017. Frøya (GS-kull 2017) ble stilt en dag på jaktprøve, ikke premie, men eier var på prøve for første gang, fikk en positiv opplevelse og vil gjerne starte flere ganger.  

Flokken på tur - mars-19

31/3-18

Har vært mye i fjellet siste tiden, fått trent både med Dingsen og fine turer med Hipse. Vært veldig ulikt vær og føre i fjellet, så det har blitt både turbø- og tungt føre. Dingsen deltok på treningssamling og gikk veldig bra første dagen. Andre dagen på turbøføre og løpende ryper ble hun litt heit. Men har hatt noen turer der hun gikk veldig bra og fikk fine fuglearbeid. Har nå i mars hatt sin første løpetid så ble bare en prøvehelg – se mer under JAKTPRØVER fra 2017. Apporttreningen går fint, har mistet mye av kurset pga løpetid, men har fått trent bra på egenhånd. Nå er vi begynt med tørket rype som hun henter med stor glede. Hipse koser seg på de daglige turene og så trener vi litt ulikt, både dressur og apport. Har vært på utstilling igjen – se mer under UTSTILLING fra 2017. Ble trivelig utstillingstur igjen med Dorthe og Fixit som igjen gjorde det meget bra.  Tidi har vært med i fjellet og fikk en fin treningstur. Luddi var og med i fjellet, men ble tur med Hipse pga tungt føre for de. Fikk melding fra eierne av Cooper (GS-kull 2005) at de nå måtte la han slippe. Skriver at de har vært veldig fornøyd med han, og at det var alderen som nå tynget, han ble fjorten år. Litt rart for oss oppdrettere,  for nå er alle valpene fra de to første GS-kullene vi hadde borte. Nåer våren her for fullt og med båndtvangen blir det mer fokus på dressur og apporttrening i tillegg til de daglige turene.

Snuppa på jakt i Sverige aug.-18

28/2-19

Vi savner Snuppa så fælt. 12.febr. måtte vi ta den tunge turen til dyrlegen med Snuppa og la henne slippe. Ble akutt syk søndagen og det var ikke noe som kunne gjøres. Snuppa var nylig 11 år og har gitt oss mange gleder i hverdagen, på turer, trening og ikke minst på jakten. Med sitt rolige og vennlige vesen var hun lett å ha både hjemme og med ute. Savnet er stort, men mange gode minner. Snuppa har for oss vært en fantastisk hund. Med sitt vennlige vesen og dresserbarhet har hun vært enkel både i hverdagen og på jakten. Hun har gitt oss mange fine jaktopplevelser, gikk stort med god kontakt på høyfjell og tettere med god kontakt og ofte rapport på skogen. Valpene har fått hennes vennlige vesen og tilbakemeldingene fra valpekjøperne er gode. Mange gode minner. Nå må vi bare glede oss over barnebarnet Dingsen som begynner å vise gode takter ifht jakten. Går stort og hardt, men i god kontakt og er absolutt dresserbar og med samme vennlige vesen. Vi har hatt fine treningsturer både ved hytten og hjemme på skogen. Kom mye løssnø ved hytten en periode og da ble det mest snørekjøring. Hipse har vært på utstilling igjen – se mer under «UTSTILLING fra 2017». Ble koselig tur med Dorthe og Fixit. De har gjort det veldig bra i år – Fixit ble både NuchSuchDuch på sin første utstilling like etter han var to år. Dingsen trener vi apport med og hun er blitt veldig flink på både holde og bære, og er nå begynt og gripe apportbukken. Målet er jo å få en god apportør til jakten og så vil vi selvsagt prøve å få tatt apportbeviset.

12/2-19
I dag måtte vi ta den tunge turen til dyrlegen med Snuppa og la henne slippe. Ble akutt syk søndag og det var ikke noe som kunne gjøres. Snuppa var nylig 11 år og har gitt oss mange gleder i hverdagen, på turer, trening og ikke minst på jakt. Med sitt rolige og vennlige vesen var hun lett å ha både hjemme og med ute. Savnet er stort, men mange gode minner

31/1-19

Kom mye snø ved hytten nå siste dagen så ble mye snømåking. Tidligere i mnd var fine forhold og trene hund, men meste av fuglen vi fant lå i dokk. Siste dagenene kom mye snø så  var umulig å gå på ski utforbi løypene. Så med nesten en meter løssnø ble det snørekjøring.  Men har hatt fine turer med  Dingsen som går helt selvstendig godt unghundsøk og stadig roter seg borti fugl. Har fått noen fine fuglearbeid og dressuren er veldig bra. Snuppa jakter godt og er alltid fornøyd med henne både søksmessig og i fugl. Snuppa blir jo snart elleve år nå, men tross alderen og litt forkalkninger er hun i ganske god form. Hipse er nå ferdig med løpetiden og koser seg på tur, men må gå litt der det er brøytet så hun ikke forsvinner helt i snøen. Har snørekjørt med alle tre. Snuppa trekker ikke så mye lenger, men koser seg på skiturene. Hipse trekker godt, men får løpe mest løs når alle tre er med  da setterne har litt stor fart for henne. Dingsen har vi nå latt trekke både når vi går tur og snørekjører. Hun er veldig trekkvillig og flink å gå foran. Nå blir det snart utstilling med Hipse, skal til Bø med Dorthe og Fixit. Trener litt dressur og apport med Hipse og det går veldig bra. Dingsen er påmeldt treningssamling med NISK og så blir det antagelig en eller to jaktprøver seinere i vinter. Er begynt på apportkurs med henne og den treningen går veldig bra. Snuppa får kose seg med turene og litt apporttrening innimellom. Ove har vært i Sverige på toppjakt og de fikk veldig fin tur i år både ifht terrenget, været og fuglebestanden.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden