2014

Klar for trening

19/8-14

Helgen 8.-10.aug. hadde vi valpesamling med trening hos Gudbrandsdalen Jakt og Hundesenter www.gaupa.no  og overnatting i stor felles hytte på Lauvåsen Fjellstue. To av valpene fra ES-kullet 2012 og alle fire valpene fra GS-kullet 2013 deltok, og i tillegg hadde vi med Tidi, ISen Atos og ESen Bris. Det ble en meget vellykket samling med litt dressurtrening, trening på utsatt fugl med instruktør og selvsagt mye sosialt. Fredag kvelden hadde vi en god økt med dressurtrening før det ble litt sosialt på kvelden. Lørdag hadde vi en formiddag- og en ettermiddagsøkt med trenig på utsatt fugl med en flink og engasjert instruktør. Alle hundene tok stand fra første forsøk og dressuren fungerte meget bra på alle hundene som var med. Lørdag kveld hadde vi felles grilling og det ble mye hundeprat, selvsagt og hvor fornøyd vi var både med dagens trening og hundene våre. Søndag hadde vi en formiddagsøkt med trening på utsatt fugl igjen og alle hundene fungerte kjempebra også denne dagen. Kjekt å få treffe valpekjøperne og hundene igjen – også de andre som var med – og var jo selvsagt veldig jekt å få se at de hadde jobbet så bra med grunndressuren. Nå blir det spennende tid fremover når båndtvangen blir opphevet og de yngste kan få prøvd seg i terrenget. Takker alle som deltok og gjorde dette til en positiv og vellykket samling. Og ønsker alle lykke til videre med hundene. Flere bilder ligger under  siden  "VALPESAMLINGER" her på hjemmesiden.

Scott - 9 mnd

6/8 - 14

Fikk sist uke hyggelig mail fra Jean Collins England med en fantastisk nyhet om at GS Boyers Scarlatti (far Ch. Amscot Dramatist/ «Arnie» - mor Ch Boyers Sedge) er blitt Dual Champion etter å ha vunnet Gordon Setter Open FT Stake in Reeth. Hun er den andre setteren oppdrettet i England gjennom tidene som har oppnådd denne tittelen. Så nå har «Arnie»  som er far til vårt GS-kull 2013 både et avkom og sin mormor med tittelen Dual Champion – de eneste to GSene i England som har oppnådd denne tittelen. Gratulerer 😀

Siste uken i juli var Scott (fra GS-kull 2013) hos oss da eierne var på ferie. Han har vokst seg til en stor hanhund, glad gutt med «ro i hodet» og som virker lettdressert og tilpasser seg lett. Eierne har vært flink å trene med han, så grei både på å gå i bånd på turer, sitt og innkalling og rolig å ha i hus.

Lørdag var vi i bryllup til nevøen min. Fantastisk flott dag, hundre gjester og flott ramme rundt både vielsen og festen. Og et nydelig brudepar som vi ønsker all lykke i fremtiden 😀 ❤

Nå blir det noen dager på hytten med turer og fisking før vi til helgen skal ha valpesamling og trening på utsatt fugl. Blir kjekt å få treffe alle igjen og så skal vi ha med noen eiere og hunder fra andre også.

Livar med Bubo, Kluivert og Tetrix - juli-14

25/7-14

Denne uken fikk vi endelig besøkt Marit og Livar i nye huset deres på Hodneland. De har fått et utrolig flott sted i skogkanten, fin hage og flott utsikt. Og inngjerdet så hundene Bubo, Kluivert og Tetrix storkoste seg på området. Vi fikk servert deilig middag og dessert – Marit er jo bare fantastisk å lage mat. Takk for vi fikk komme på besøk. Og så var det selvsagt kjekt å få hilse på Bubo (fra ES-kullet 2012) som har vokst seg til en stor og flott hund. Blir jo og selvsagt spennende å se til høsten, de reiser jo på jakt allerede i august. Og tilbakemeldingen var at de er veldig fornøyd med han og det å ha valgt ES. Har og hatt oss en tur med båten igjen, men det ble jo nesten i varmeste laget. Hundene lå for det meste nede med full gjennomtrekk. Men ble jo og noen badeturer på dem og det satte de pris på både Småtøsen og Snuppa. Prøver å få gjort litt i hagen her hjemme, men med sol, over tredve grader og vindstille så blir det begrenset. Hundene får turene sine seint på kvelden og da går vi som regel til sjøen så de får bade - fin mosjon og godt å få kjølt seg for dem.

Befen - flink apportør

17/7-14

Hatt fine dager på hytten igjen, og så var Kristi og jeg med NESK på sommersamlingen / utstilling sist helg. Beffen deltok på uoffesiell apportkonk - var rask og effektiv, så veldig fornøyd. Tidi deltok på valpeskue og fikk meget god kritikk – se mer under Utstilling.  Det var mange fine ESer å se, ikke så mange kjentfolk, men er jo mange år siden sist vi var på noe arrang. med klubben. Kjekt å se mange flinke apportører av ESene, også av andre raser. På campingen var Turid og Kåre, kjekt å treffe dem igjen og å få se pointervalpene som hadde vokst mye og var trygge og trivelige valper. Det var veldig varmt i helgen, så det ble ikke noe turer der på hundene. I tillegg var der så mye mygg og andre insekter som bet stygt at hundene var helt «oppspiste» - de valgte selv å ligge inne i hytten i skyggen. Så vel tilbake ved hytten vår var hundene glad og yr og løp løs i flere timer på kvelden etter solen gikk ned, ingen insekter og inngjerdet så de trengte ikke gå i bånd.

Flott turterreng på Senja

9/7-14

Hadde først en fin uke på hytten og så ble det tur nordover til Tromsø. Katrine har jo nå bodd og arbeidet der i snart et år og det var veldig kjekt å få besøke dem. Kjørte aleine med hunden og fikk sett hvor flott vi har det her i landet, nydelig vær og flott natur. Ove tok fly begge veier da han hadde bare en uke fri og fikk da heller bruke fridagene der nord. Tromsø er en flott by og var fine turområder der. Vi var to dager på Senja, og der var utrolig fint med mye variert landskap fra bratte fjell til fine skogsområder. Hadde strålende sol og veldig varmt vær, og hundene gikk det fint med på turen bortsett fra mye insektstikk på dem.  Fikk sett midnattssol for første gang og det var en flott opplevelse. Var mye vann i elvene da jeg kom sørover igjen, men ikke noe problem på veiene. Mye kjøring ble det, men fantastisk fin tur 😀

På Sildeholmen - juni-14

27/6

Har vært travelt siste ukene, men nå kommer her endelig litt oppdatering. Har hatt både valp- og unghundkurs nå i vår i tillegg til aversjonsdressurkurs for hund / sau, men nå er kursene avsluttet og det er ferie.

Samba (fra GS-kull 2013) har vært på valpeskue igjen. Tidi ble stilt på sitt første valpeskue sist helg og det gikk meget bra. Snuppa ble og stilt og fikk sånn passe kritikk. Mer info under Utstilling.

Katrine har vært hjemme på ferie og vi fikk en fin tur med båten. Seilte til Sild, en holme ved Varaldsøy der de har laget fin uthavn med brygge og grillplass. Ove badet (påstod det ikke var kaldt …) og både Småtøsen og Snuppa var uti og svømte med han. Neste dag var vi til Uskedalen og derfra gikk turen hjemover da Ove skulle begynne å jobbe igjen. Katrine koste seg hjemme i varmt og fint vær, men da hun kom til Tromsø igjen var det snøvær. Kjartan er travelt opptatt med jobbing, og så bygger han seg en flott terasse, kjekt å få fin uteplass.

Sist helg var Kristi og jeg på tur med bobilen til Ølberg i Rogaland. Fin camping og flott ute ved kysten, men blåste godt hele helgen. Utstillingen var like ved campingen, og hyggelig å treffe på flere kjentfolk fra fuglehundmiljøet.

Nå er alt arbeidet hjemme i hagen og med huset unnagjort og det var herlig å komme på hytten igjen. Fint i fjellet nå med all blomstringen, men ennå ligger noen få snøflekker igjen. Er et yrende fugleliv, men lav temperatur, så får bare håpe det ikke er for kaldt for kyllingene som er klekket nå. Sauen er kommet til fjells, men har ikke sett kyrene her ennå.

Hatt fine turer med hundene og de trekker godt i seletøyet. Men nå har solen snudd og det er ikke lenge til vi igjen kan begynne treningen før jakten.

På Hardangerfjorden mai-14

7/6

Sist helg hadde vi en fin tur med båten og fikk innom i Uskedalen der vi har vært årlig siden vi fikk første båten. Hadde båten på  slipp sist uke og den ble både sjekket, reingjort, bunnsmurt og fikk skiftet sinkanoder. Hundene er med i båten og må selvsagt ha redningsvest på. Var fint vær hele helgen, nesten i varmeste laget, men fikk fin seilevind. Traff kjentfolk på Tysnes og fikk en trivelig helg. Hundene får sine turer også når vi er på seiltur, godt for oss også å få kveldsturene etter lang dag i båten. Nå er Katrine kommet hjem på ferie og skal være en uke før turen går til Tromsø igjen. Kjartan er fullt opptatt med både hagearbeid og ulikt oppussingsarbeid hjemme hos seg selv. Denne helgen er Beffen her hos oss. Han får gå tur med trekksele, utrolige krefter i han, og så trener vi litt dressur innimellom – er flink på både innkalling og avstandssitten. Kristi er på tur og har med Tidi som nok savner Beffen, så regner med at gjensynsgleden blir stor når han skal hjem igjen i morgen.

Mira 11 1/2 år, Snuppa og Samba 6 1/2 mnd

1/6

Sist helgen i mai var tre av valpene fra GS-kull 2013 på sitt første valpeskue med flotte resultater på VFK og NGK sine utstillinger i Bergen. Eierne hadde vært flinke å trene og førte dem fint i ringen – se mer under «Utstilling». Erik og Wenche som har Mira (GS-kull-02) og Samba (GS-kull-13) kom på besøk til oss, og med fint vær og hyggelig selskap fikk vi en kjempetrivelig helg. Ble tur med hundene, fikk trent litt dressur, og Samba hadde sitt første sjøbad. Og i tillegg var vi to dager på valpeskue. Samba har vokst seg stor og fin og eierne har vært veldig flinke å trene med henne – trygg, glad og lydig hund. Mira som er blitt 11 ½ år er utrolig sprek for alderen og koser seg ennå på daglige turer. Nå er de to hanvalpene begynt på dressurkurs og eierne er flinke å trene med dem. Har fått hyggelige tilbakemeldinger med bilder fra valpekjøperne våre som vi skal legge ut her på hjemmesiden. Ayca (fra ES-kull-12) ble HD-rtg nå i mai med resulatet Fri, så nå venter vi bare spent på resultatene fra de siste i det kullet. Kristi er begynt på valpekurs med Tidi som utvikler seg fint - er en glad, trygg og lettlært valp. 

"US" Atos på sin første utstilling - VG og 2UKK

15/5-14

Lørdag var jeg i byn på NISK-Hordaland sin vårsamling / spesialutstilling. Stillte «US» Atos som fikk VG og 2UKK med god kritikk. Ble lang dag da vi var med hele dagen og deltok både i uoffesiell lydighet- og apportkonkurranse og fikk høre på dommerens foredrag om hva / hvordan dømming på IS-rasene. Var veldig fornøyd med slik Atos fungerte, jeg har jo aldri trent med han før. Jeg hentet han i lørdag morgen, og han var veldig enkel og rolig å ha med seg og fungerte godt både på lydigheten og apporten. Så Ketil har vært flink å trene med Atos som er en trygg og rolig hund og som tydeligvis fungerer uansett hvem han er med. Flott samling og vel gjennomført arrangem. av klubben.

I tillegg til all annen aktivitet vi deltok på, prøvde vi på apportbevis og Atos fikk bestått  🙂

Heleflokken samlet - april-14

5/5 -14

Var på besøk hos Kristi forrige uke, og fikk tatt bilde av hele hundflokken samlet.

I går var jeg på utstillingstrening med ISen Athos. Skal stille han på utstiilling førstkommende lørdag da NISK-Hordaland skal ha spesialutstilling i Bergen.

Og denne uken skal Ayca (fra ES-kullet 2012) HD-rtg - alltid spent på å se resultatet.

Årets første tur med båten - april-14

30/4 -14

Hadde en flott påske, først en liten uke på hytten i fint vær og snørekjøring med hundene. Fikk hilse på Scott (fra GS-kullet 2014) da vi var på hytten. Han har vokst seg stor og fin og er en glad og trivelig valp som eierne har vært flink med. Fikk og hilst på Ayca (fra ES-kullet 2012) og eierne er fortsatt like flinke med henne og hun trives godt på hytten med dem. Vi kom hjem midt i påskeuken til flott vær, og siden da går dagene i både hagearbeid og vårklargjøring av båten. Fikk årets første seiltur på langfredag, litt vind så vi fikk nå seilt litt, men så stilnet helt av. Flott på fjorden med sol fra blå himmel, begynt å bli grønt på bakkene og i liene, men ennå en del snø i fjelltoppene. Ove har fått vært utpå et par turer til. Katrine har ennå vinter oppi nord, men bare vel en mnd nå så kommer hun hjem på ferie, så da får vi håpe på fint vær og litt varme her. Hundene får sine daglige turer, men blir helst om kveldene nå når det er så varmt. Nå er det full blomstring ute, tjelden er kommet nedved sjøen og rugden trekker over huset om kveldene. Så nå er virkelig våren her for fullt, og nesten sommerfølelse med den varmen som har vært nå. Blir vel litt mer normalt for årstiden nå når temperaturen synker, men likevel flott i solen. I dag var jeg og hilste på pointervalpene igjen hos Turid og Kåre / Botnahiet. Valpene hadde selvsagt vokst mye på de tre ukene siden sist jeg så dem. Glade og trygge valper og jevnt og fint kull og en herlig tispe som er moren. Mai blir travel med ulike hundeaktiviteter / treninger, skal bla stille en IS på utstilling i tillegg til at vi tenkte å delta på valpeskue.

Samba, Knerten og Beffen - apr.-14

14/4-14

Lørdag var valpene til Småtøsen 2 år (ES-kullet 2012) og tilbakemeldingene er så langt veldig bra. Nå venter vi på at resten av valpene i kullet skal rtg – blir spennende når alle resultatene er klar. Beffen er vi veldig fornøyd med, enkel å ha både i hus og med ute, rolig og lettlært og snill med alle han møter. Nå er Samba reist hjem igjen til eierne sine, og gleden var stor da de kom for å hente henne. Hun har vært en enkel valp å ha i hus, de har gjort en god jobb med henne så langt. Vi har trent litt hver for seg med både Samba og Knerten på både lineføring og sitt / avstandssitt, og de er veldig lett å jobbe med. Når de går løs på turene er de nysgjerrig og alt må undersøkes, men går aldri langt fra oss. Knerten er nå flyttet til ny eier i Bergen, en tidligere valpekjøper av oss som vi har god kontakt med, så vi håper at vi fremover får være med han på både trening og jakt. Nå er det jo båndtvang så turene med Småtøsen og Snuppa blir snørekjøring og turer i trekksele, men hjemme har vi heldigvis et par inngjerdete områder som vi kan slippe hundene på.  Ved hytten er det full vinter ennå selv om snøen smelter godt i solen, men her er flott skiføre og godt oppkjørte scooterløyper. Hjemme er våren kommet for fullt, fint på skogen nå med både blåveis, kusymre, hvitveis, sandfruer og smørblomster. Er jo tidlig vår i år og nesten litt rart å se bjørken som er kommet med blader tidlig i april. Nå blir det noen dager med påskeferie og årets siste skiturer før det hjemme blir tid for båtpuss og hagearbeid.     

Knerten og Samba - april-14

6/4-14

Madag fikk vi (Kristi og jeg) en ny ES-tispe-valp. En glad og trygg valp på åtte uker som kom fra Lakselv. Hun kom med fly til Gardermoen, så ble det kjøring til og en overnatting i hytten før turen gikk hjem. Hun sov godt i bilen hele veien, de første nettene ble litt urolige, men hun har nå begynt å finne dagsrutinene. Se mer under «Kristi sine hunder» og egen side under «ENGELSK SETTER -  TIDI».

Denne uken er vi heldige og får passe Samba (fra GS-kullet-2013) da eierne er på tur.. Hun har vokst mye og koser seg med Knerten. Litt travelt med to valper på fem mnd, men de er greie inne i huset og får rase fra seg ute / på tur.

Torsdag reiste Siri og jeg til Grotli og både Beffen og Rikke ble stilt fredagen. Ble ikke premie, men vi var godt fornøyd – se mer under «JAKTPRØVER»

Beffen er nå reist hjem igjen til Kristi og gjensynsgleden var stor. Det å ha «delt ansvar» fungerer veldig bra med han, vi har jo samme måte både ifht oppdragelse og dressurtrening på han, så han kjenner godt rutinene. Når han kommer her viser han stor glede og fungerer veldig fint både inne og på tur, og så skjer det samme når han kommer hjem igjen til Kristi.

Beffen - mas 2014

31/3-14

Har igjen hatt en fin uke på hytten med fine treningsturer. Både Småtøsen og Snuppa går bra, og så har de fått endel turer med snørekjøring siden de har vært i løpetid begge to. Har prioritert Beffen mye siden han ble stillt på prøve i helgen. På treningsturene var jeg veldig fornøyd med han, holder god kontakt og flink å finne fugl. Hadde noen fine arbeid på han, ene dagen ble han noe yr da vi kom opp i mye fugl. Men tok litt lineføring, avstandssitt og innkalling i terrenget, og så var dressuren fint på plass igjen, også i fuglesituasjoner. Og så er jo Beffen en enkel hanhund å ha i hus selv med løpske tisper. Ikke noe stress, spiser når han skal og selv ute på tur når tispene er med i bånd så er hans fokus på å finne fugl. Det ble ikke premiering på Filefjells-prøven i helgen, står litt mer om det under siden «Jaktprøver». Førstkommende helg reiser Siri med Rikke og jeg med Beffen til Grotli-prøven – dette blir siste starten for de i UK.

 

19/3-14

Forrige uke hadde vi fine dager på hytten. Det hadde tidligere vært mildvær så snøen hadde sunket mye sammen og pakket seg. Det ble fint og fast føre for hundene, og endelig kunne vi få fine treningsturer uten svømmeføre. Var litt skarpt for hundepotene, men så kom noen cm nysnø oppå og da ble det veldig bra, også for oss som gikk på ski. Både Småtøsen og Snuppa gikk godt og fant bra med fugl hver dag så veldig fornøyd. Rypene trykket bra for hundene, men tok lett til vingene når vi nærmet oss. Var nok en kombinasjon av litt mye vind og ski som bråkte. Begge to har nå fått løpetid, så passer jo litt på at der ikke er hanhunder ute i terrenget når vi har de løs. Knerten fikk småturer rundt hytten og koste seg i snøen når det endelig var fast underlag. Fikk trent han litt både med sitt og lineføring, trivelig og rolig valp som virker veldig lettlært.Beffen har vi meldt på to jaktprøver i UK nå før han blir to år så blir spennende.

Beffen og Rikke på Smøla-prøven - mars -14

10/3-14

I helgen har vi vært på jaktprøve på Smøla, men ble ikke premie. Ble lang, men fin kjøretur og vi fikk en fin tur og spesielt å få oppleve Smøla med de store åpne myrene, vindmøllene og koselig bebyggelse uti havgapet.. Været var ikke det beste med opp i orkan i kastene fredag kveld og natt til lørdag, stiv kuling, men opplett hele lørdagen og stiv kuling og liten storm søndagen. Beffen var jeg godt fornøyd med og også Rikke til Siri – begge ble stillt to dager. Spesielle terreng, og de som er kjent der sier mange hunder ikke jakter der uten å ha fått trent på forhånd, men hundene vi hadde med så ikke ut til å hefte seg med det. Var ikke så mye fugl som det pleier disse dagene pga været, og tot sett var der visst mindre premieringer enn det pleier, men desto mer imponerende for de som taklet forholdene og ble premiert. Beffen er også påmeldt på Filefjell siste helgen i mars så nå får vi håpe på plass der. Småtøsen, Snuppa og Knerten har vært hjemme med Ove og får sine daglige turer. I forrige uke var Beffen her med oss og vi fikk fine treningsturer på skogen der han jakter i god kontakt. Og han er en enkel og grei hund både i hverdagen og på tur.

Oda 10 1/2 år

6/3-14

I dag fikk vi trist beskjed at Oda fra GS-kullet 2002 måtte avlives. Hun ble nesten 11 1/2 år, vært sprek og frisk og har hattt et langt og godt hundeliv helt til sin sist dag.

Snuppa i rugdeskogen febr.-14

3/3-14

Nå er våren kommet for fullt her hjemme – «pusekattene» er kommet, snøklokkene og krokusene står i full blomst og mange av buskene i hagen er allerede kommet små grønne bladspirer på, tilogmed på noen av rosebuskene. Og nå merkes jo godt at det blir lysere for hver kveld. I dag hadde vi koselig besøk av Siri og Rikke. Fikk en fin tur på skogen, Rikke jakter godt med god kontakt og roer fint ned der det er godlukt. Fugl fant hun også i tillegg til at hun hadde en setestand som hun selv fant ut av. Knerten vokser mye og er en trivelig og lettlært valp. Han får korte daglige turer i terrenget og da trener vi litt på bla sitt, og selvsagt å gå fint i bånd. Han er allerede veldig flink, også med innkallingen. Småtøsen og Snuppa får sine daglige turer, er jo lett å gå på skogen nå når det er bart. Er veldig fornøyd med begge to både når de kommer i fugl, spikrer løpende fugl, reiser friskt på kommando og fin dressur. Småtøsen må vi for tiden skjerpe litt, veldig grei når hun er i fugl og standen holdes lenge. Men hadde en tur en dag der kontakten var for dårlig, og jeg liker best hunder som holder god kontakt også på skogen. Snuppa går som vanlig med god kontakt. Har nå siste tiden brukt GPS på skogen, egentlig et godt verktøy når det brukes med fornuft, og her som er veldig tett og ulendt terreng så har det flere ganger vært til hjelp (har lært meg å ha GPSen i lommen å bruke den mer som en  sikkerhet). Neste uke skal Beffen være her hjemme, håper å få han i noen fuglesituasjoner på turene. Til helgen reiser vi til Smøla-prøven der både Beffen og Rikke har fått start begge dagene.  Har og meldt Beffen på Filefjellsprøven i slutten av mars og håper på start der to dager. Ellers får vi hyggelige meldinger fra valpekjøperne – går fint med alle valpene fra både siste og tidligere kull.

Hyttetaket måtte spades av og godt da å ha snøfreser

20/2-14

Chaplin fra ES-kullet 2012 er rtg HD-FRI-B 🙂

Så har vi fått vært en uke på hytten igjen og der er kommet mye snø. Snøfreseren ble mye brukt – var ca halvannen meter snø i oppkjørselen. Hyttetaket måtte måkes og da var det godt å ha snøfreseren så vi fikk all snøen vekk igjen fra terasssen og oppkjørselen. Kom en del snø da vi var der og var veldig tungt skiføre. Hundene fikk sine turer, slet mye i løssnøen, men jaktet godt likevel. Ble og noen turer med snørekjøring og Beffen fikk trekke for første gang, gikk fint foran med stor trekkglede. Sist helg var Ketil på besøk med sin unge IS og vi var på treningssamling på Filefjell med NISK-Hordaland. Lørdagen var veldig dårlig vær med vind og snø, men vi fikk nå en fin dag ute. Søndagen var været betydelig bedre, mindre vind og litt sol innimellom. Beffen gikk «sånn passe» på lørdagen, tungt føre og ikke fugl, så i tredje slipp avsluttet vi da han ikke ville ut i søk og været ble fra dårlig til verre. Søndagen gikk Beffen mye bedre , det ble støkk på rype, men han satte seg tvert da fuglen lettet så jeg var veldig fornøyd med dressuren. Og så ble det jo fin trening før vi skal på jaktprøve da han fikk trening med makker / i parti. Siri og Rikke var også med på treningen. Lørdagen var ikke Rikke våken, uvant med snø og mye hunder og folk. Men søndagen jaktet hun bra i første slippet, støkket rype og da så vi jo en helt annen ung Rikke. Ketil var med ISen Atos som gikk meget godt lørdagen og fikk mye skryt av instruktørene.

Søndagen deltok Ketil med Atos i Klubbmesterskapet og vi må bare gratulere han som vinner av UK 🙂

Knerten sitt første møte med Tessi og Tinto

7/2-13

Gratulerer med dagen til valpene i Samba sitt andre kull – tenk de blir ni år i dag. To av de lever dessverre ikke lenger, og dessverre er Lord og nå blitt syk, men han har ennå gode dager sammen med IS-tispen som de har. Småtøsen og Snuppa får sine turer, var ikke så mye rugde å finne da det var så kald, men en og annen er her nå, og vi er godt fornøyd med begge to. Knerten får være med småturer, godt trøtt når vi kommer hjem for er jo mye som skal sjekkes i skogen. Han får gå mye løs og vi trener litt på innkalling og spesielt på sitt - der er han allerede ganske flink. Han har fått være med og besøkt hundene til Kristi og da var han veldig fin – ikke noe pågående, men trygg og glad for å hilse. Tilbakemeldingene fra de andre valpekjøperne fra siste kullet er bare positivt. Scott er allerede begynt på valpekurs, og de to andre skal og på kurs snart. Neste helg skal vi på treningssamling med Beffen – blir fin trening før vi skal stille han på jaktprøve i UK nå på ettervinteren.

Siste nytt 2014

Tur jan.-14

17/1-13

Da er vi kommet langt inn i det nye året før jeg får skrevet noe her igjen.                            

Vi hadde en fin og rolig jule- og nyttårsfeiring på hytten med familien, og fikk mange fine turer med hundene. Ble mye besøk, spesielt av både valpekjøpere og andre som ville hilse på valpene og det er jo bare kjekt og positivt.                                                                              

Vi var nesten en mnd på hytten og hadde mye fint vær og snø, så var litt rart da og komme hjem igjen til mildvær og bare bakker. Men så har vi jo nå fått rikelig med is og kulde her, noen dager sist uke var det uråd å gå tur selv med brodder, men har nå fått turer på skogen her hjemme.                                                                                                                          

Vi finner en god del rugde når vi er ute og vi er veldig fornøyd med både Småtøsen og Snuppa – finner fugl og samarbeider godt.                                                                                     

Beffen går det fint med og han var her hjemme en tur før jul og fikk hilse på valpene. Han var nå mest glad for å hilse på de voksne, de små synes han var litt skummel nå alle kravlet rundt, men han var likevel veldig nysgjerrig og rolig og fin når han fikk hilse på. Beffen skal nå fremover være med oss en del i fjellet og vi håper på å få litt fin trening og jakt med han nå i vinter. Planene er å få stille han på en eller to vinterprøver i UK før han blir to år i april.                                                                                                                               

Tre av valpene er nå flyttet til sine nye eiere og tilbakemeldingene fra valpekjøperne er så langt bare positiv. Nå er bare Knerten igjen her, og Snuppa er i fin form etter valpingen.

                                                                                                                            

                              

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden