Siste nytt 2020

Dingsen sept.-20

31/12-20

En liten oppsummering fra siste året som og for oss har blitt preget litt av den pågående pandemien. Men vi har hold oss friske, og er heldige som bor langt ute på landet uten smitte, og heller ikke ved hytten har der væt smitte. Så stort sett har vi fått gjøre som vanlig ved lange turer i skogen og på fjellet. Ble ikke så mange båtturene i år da vi var uheldig og mistet propellen tidlig i sesongen. Det skjedde heldigvis ved kai så vi fikk en til å dykke etter den, men tok litt tid før vi fikk det reparert.  Men fikk noen turer der hundene var med, og så valgte vi uthavn for å slippe å ligge tett ved andre i båthavnene.

Har også siste året blitt mange turer på hytten, bare litt opphold i vår under hytteforbudet. Men da fikk vi jo gjort en del her hjemme, bla annet laget ny uteplass som ble belagt med heller, fikk murt opp utepeis og grill og fyllt jord på og sådd i et stort stykke bak huset.

Har hatt mange fine jaktturer i høst, mest på skogen, og har nå sikret oss middager både av rype og skogsfugl.

Dingsen ble dessverre syk for oss dette året, så før jul måtte vi la henne slippe. Utrolig tungt å miste en bare tre år gammel hund som er så grei sosialt og god jakthund, Men var ikke noe som kunne gjøres – se mer under TIDLIGERE HUNDER.

Hipse er i fin form og får være med på både turer og jakt. På skogen går hun nesten som en støtende hun, men stopper litt og ser på oss når hun får teften av fugl – hun er utrolig flink å finne rugde. Har og trent litt spor med henne og på sin første bevegelige sporprøve fikk hun 2.premie med god kritikk. Ellers trener vi litt apport og lydighet, og har vært på et par utstillinger uten de store resultatene.

Monsun er nå blitt seksten mnd og så langt er vi veldig fornøyd med han. Veldig sosial og glad for alle han møter av både hunder og folk. Allerede på ettervinteren da han var bare seks mnd begynte han å søke godt på skogen, selvsagt korte turer, og han hadde mange komplette fuglearbeid på rugde. I høst fikk han etter hvert mer erfaring og fikk felt hans første rype i fint arbeid. Så ble han stilt på en jaktprøve som endte med 3.UK. Deltok på utstilling i JK i sommer og det endte meget godt – så han ble nr tre blant Årets Utstillingshund i NGK, bra for en så ung hund. Han har bare fortsatt den positive utviklingen utøver høsten så vi gleder oss til fortsettelsen.

Tidi har vært stilt på et par utstillinger med meget gode resultat. Så fikk hun vært med to dager i høstfjellet – lite fugl, men endte med et flott fuglearbeid. God kontakt både på høyfjell og i skogen.

Pga pandemien har vi i år ikke fått treffe så mange av valpekjøperne dette året, men får tilbakemeldinger fra flere, og de er veldig fornøyd med hundene.

ES-kull 2012: de er nå snart ni år og vi har fått flere tilbakemelding fra fornøyde eiere. Bubo har dessverre fått påvist diabetes, men vi vet ikke så mye mer om det ennå.

GS-kull 2013: de er nå syv år, og tilbakemeldingene er fremdeles gode. Bare Scott vi har fått treffe dette året.

GS-kull 2017: de er nå blitt tre år og tilbakemeldingene er bare positiv med at de er blitt gode jakthunder.

ES-kull 2019; de var et år i høst, og vi får stadig tilbakemeldinger fra fornøyde eiere. Flere av de ble felt fugl for under høstjakten, og ifølge eierne er de lettdresserte og holder god kontakt

Resultater står under JAKTPRØVER fra 2017 og UTSTILLINGER FRA 2018

Takker for året som er omme og ønsker alle et Godt Nyttår.

8/12-20

I dag mistet vi dessverre Dingsen.
Hun harr slitt en stund med ujevn og lav puls uten at de fant årsaken.
Ble så henvist til en hjertespesialt og resultatet var nedslående; 
Nervetråden fra hjernen som gir impulser til hjerte virket ikke. Dette resulterte i ujevn / lav pul. Hun ville få blodtrykksfall og kunne risikere at hun døde under aktivitet eller bare når hun lå på madrassen hjemme. Ville på sikt ødelegge hjertemuskelen, hun ville bli engstelig, ha smerter og en levetid på maks et halvt år. Vi ble anbefalt avlivning av dyrevernsmessige årsaker. 
Dette er IKKE medfødt eller arvelig og helt uvanlig i rasen.
Men har selvsagt meldt fra til avlsrådet i NGK - viktig å informere.
 
Ufattelig trist å miste en god familie-, tur- og jakthund bare tre år gammel.
Dingsen har vært med i hele høst både på daglige turer, trening og jakt med mange fine opplevelser. 
Men vi har sett at hun gikk ikke med helt samme trøkket og ble fortere sliten. 
Men den jaktlysten overgår visst det meste.
Dingsen har gitt oss mange fine opplevelser både i hverdagen og på jakt og hadde et herlig vennlig vesen. 
Savnet er stort, men mange gode minner.

31/10-20

Mange fine jakt- og treningsturer med hundene siste måneden. Dingsen jobber bra både på fjllet og i skogen og hatt mange fine situasjoner. Hipse koser seg og på turene, flink å finne rugder, og så har vi fått trent litt blodspor. Monsun blir bedre for hver gang han er ute i skogen eller på fjellet. Han ble stilt på sin første jaktprøve på Ørskogfjellet, og vi var veldig fornøyd da han fikk 3 UK. Han går nå godt på fjellet med god kontakt og er fast i stand, roter seg stadig borti fugl. På skogen går han tettere, veldig kjekt med hund som tilpasser søket etter terrenget. Han er stadig i fugl, fine arbeid på både rugde og orrfugl. Er begynt forsiktig md apporttrening med Monsun og det går fint med å holde, kommer glad og fornøyd når jeg tar frem apportbukken. Kristi var med i hytten et par dager og vi fikk to fine turer med Tidi som fikk et fint fuglearbeid. Luddi var og med og koste seg på turen. Har vært en del på hytten, vært lite snø så langt i høst. Båten er nå parkert for sesongen, seilene er tatt hjem. Får mange fine tilbakemeldinger fra valpekjøperne både GS-kull-17 og ES-kull-19. Kjekt når hundene får brukt seg på jakt og flere av de unge er felt fugl for. Også fra ES-kull-12 får vi gode tilbakemeldinger, og kjekt for oss oppdrettere når eierne er fornøyd.

30/9-20

Hatt mange fine turer i fjellet siste mnd. Mye bra vær og fine forhold for trening og jakt. Dingsen har vi vært veldig fornøyd med i høst. Går godt både på høyfjell og skog, tilpasser søket etter terrenget. Hun er flink å finne fugl og fungerer godt både på rype og skogsfugl. Veldig fornøyd med at hun avstandsreiser, hun kan stå inni tetten og reiser friskt selv om vi står på utsiden. Monsun har etter hvert begynt å jakte veldig bra både på høyfjell og i skog. Finner fugl og er fast i stand, har og fått felt rype for han. Ble etter hvert litt heit med litt ettergang, så siste tiden har vi trent mest på høyfjell. Får da bedre oversikt og mer kontroll på situasjonene. Virker som han er lett å ta inn igjen på dressuren. Har vært mye lett fugl når vi har vært ute, men likevel fått mange fine situasjoner med både Dingsen og Monsun. Hipse får og sine turer, finner fugl, men har ikke fått felt for henne i år. Hun ble stilt på utstilling nå i sept. og fikk VG. Tidi var med to dager på fjellet, gikk bra og hadde et fint fuglearbeid uten altfor for mye ettergang. Får mange postive tilbakemeldinger fra valpene etter Tidi (ES-kull-19). De jakter bra, holder god kontakt og det er allerede felt fugl for tre av dem. I oktober skal vi ha valpesamling, blir kjekt å treffe de igjen. Og til helgen skal Monsun stilles på sin første jaktprøve.

ES-kull-19 - Ask, Laien, Solan og Senja

31/8-20

Siste mnd har det blitt mye farting, men og vært mye på hytten. Var koselig tur med Dorthe og Kristi til Fauske og både Tidi, Monsun og Fixit ble stilt på NKK-utstillingen. Hadde mye fint vær på turen og vi var veldig fornøyd med resultatene på hundene – se mer under UTSTILLING fra 2018. Vi fikk en fin seiltur, og hundene koste seg med bading da vi ankret opp ved en fin uthavn, Ove badet og. Så ble det fjellturer og trening med hundene. Var to dager med Dovre og Lesja Fuglehundskole, kjempefine terreng, greit med fugl og flinke instruktører. Dingsen jaktet meget godt og hadde flere fuglearbeid. Monsun var ikke helt våken, ble nok litt mye folk og hunder for han, men det løsnet litt etter hvert og han fant selvstendig fugl. Laien (ES-kull 2019) var og med på terningen, jaktet godt og var flere ganger i fugl. Ble en trivelig tur med eierne til Laien. Han ble og stilt en dag på jaktprøve sist i august og fikk god kritikk, men var ikke i fugl. Hadde noen flere treningsturer der Dingsen gikk veldig bra, men Monsun trenger nok litt mer trening i høyfjellsterreng. Hipse er selvsagt med på alle turene og koser seg i fjellet. Monsun fikk en resjekk på sau og var heldigvis ikke interessert. Da traff vi og fire av valpene fra ES-kull-19. som og fikk bestått ifht sau. Kjekt å treffe både valpene og eierne igjen.

31/7-20

Har vært mye på hytten og gått mange fine turer. Hadde besøk av Dorthe og hundene og vi koste oss med late dager og fine turer. Ove har fått noen fisketurer og ble gode middager. Båten har nå vært på slippen for årlig sjekk og vedlikeholdsarbeid, og propellen er komt på plass igjen. Ikke vært særlig båtvær, men får håpe på bedre etter hvert. Monsun ble stilt på to utstillinger og Tidi ble stilt på en – se mer under UTSTILLINGER fra 2018. Vi går mosjonsturer og trener litt dressur og apport så vi forbereder oss til høsten. Nå blir det snart fjelltrening med hudene – spennende med unghund og om den voksne fungerer bra.

30/6-20

Mye fint vær siste mnd så har fått jobbet mye hjemme med både ny uteplass og ny plen. Fikk og fine uker på hytten da det var varmt og fint vær. Ble noen fine turer med hundene og en del jobbing ute. Båten måtte på slippen da propellen løsnet, men fikk en til å dykke etter den, så nå er båten igjen klar for tur. Hadde litt dressurtrening med et par av ES valpene etter Tidi. Og så har Ask fått nye eiere der vi vet han vil få et godt hjem. Monsun har vært på aversjonsdressur, og både Hipse og Dingsen var på rep og fikk nye bevis. Nå trener vi både mosjon og dressur - prøver så godt vi kan å forberede oss til høsten.

31/5-20

Hele siste mnd har vi vært hjemme og jbbet i hagen. Fått hellelagt og begynt å mure utepeis og grill, og fått kjørt ut noen lass med jord, planret og sådd i. Hundene får sine daglige turer og trener litt så de og får brukt hodet. Deltok for første gang på bevegelig sporprøve med Hipse, og vi kom hjem med 2.pr – veldig stolt. Så fikk hun løpetid som forventet. Monsun og Dingsen trener vi litt apport med. Monsun har vært på første gangs aversjonsdressur, ble «en liten karamell», så nå får vi håpe han har lært. Har hatt en kveld med dressurtrening med to av valpene etter Tidi, og hatt en med GS-valp på et par privattimer. Båten er nå klargjort og Monsun har fått være med på sin første båttur som gikk veldig bra.

Monsun i stand på rugde - mars-20

30/4-20

Fikk vært i fjellet første uken i mars og fikk fine turer med hundene, men mest turer i løupene da det var veldig tungt føre. Så kom hytteforbudet og det ble langtid hjemme og båndtvangstid da vi endelig fikk reist på hytten igjen. Er blitt mange fine turer på skogen hjemme. Monsun fikk småturer løs på skogen i mars og det resulterte i at han begynte å jakte veldig bra for å være så ung. Han hadde flere fine fuglearbeid på rugde med både stand, reis og ro i oppflukt. Fin erfaring å ta med seg til høsten. Han er lettdressert og veldig rolig og grei hanhund, glad for alle han møter, og har vokst seg stor og fin – er nå åtte og en halv mnd.  Dingsen går som vanlig godt og vi trener litt dressur og apport innimellom. Hipse koser seg på skogsturene, finner rugde, men sitten er nok ikke helt på plasss der, men blir ikke mange meterne hun går etter. Har trent litt spor med Hipse og synes hun er kjempeflink så nå vurderer vi å melde på en sporprøve. Alle hundeaktiviteter har jo vært avlyst, så det blir mest å trene hjemme på egenhånd, og så blir det jo selvsagt turer på skogen - Hipse og Dingsen har vi prøvd å sykle litt med.  Er jo blitt litt ekstra tid til en del hagearbeid hjemme nå og fått seilene på båten. Håper på at situasjonen snart bedrer seg og at vi etter hvert kan delta på litt ulike aktiviteter med hundene, og at vi får noen fine turer i fjellet sommer.

Monsun - febr.-20

31/2-20

Har jo vært «mye vær» siste tiden, så ikke blitt så mye jakttrening i fjellet, men fått snørekjørt en del med Dingsen og Hipse. Blitt og mye turer på skogen hjemme, mye vann til tider, men godt å komme ut. Både Dingsen og Hipse er nå ferdig med løpetiden, og vi trener nå litt dressur, apport og gått spor med Hipse. Monsun vokser, er nå blitt over fem mnd og er en trivelig og lettlært valp. Vi har vært flere ganger på valpetreff med trening sammen med tre av ES-valpene etter Tidi. Kjekt å trene med andre og få treffe valpene igjen. Ove har vært i Sv på toppjakt også i år, kom en halvmeter snø den uken de var der, så ble tungt å gå, men ellers bra tur. Her hjemme er det nesten litt rart å se hvordan den milde vinteren påvirker. Flere av buskene uti hagen er kommet grønne små blader på, villkaprifolen har allerede fått mye grønt og snøklokkene er allerede kommet med blomst. Nå får vi bare håpe at det ikke kommer for mye frost så alt fryser.

31/1-20

Har jo vært «mye vær» siste tiden, så ikke blitt så mye jakttrening i fjellet, men fått snørekjørt en del med Dingsen og Hipse. Blitt og mye turer på skogen hjemme, mye vann til tider, men godt å komme ut. Både Dingsen og Hipse er nå ferdig med løpetiden, og vi trener nå litt dressur, apport og gått spor med Hipse. Monsun vokser, er nå blitt over fem mnd og er en trivelig og lettlært valp. Vi har vært flere ganger på valpetreff med trening sammen med tre av ES-valpene etter Tidi. Kjekt å trene med andre og få treffe valpene igjen. Ove har vært i Sv på toppjakt også i år, kom en halvmeter snø den uken de var der, så ble tungt å gå, men ellers bra tur. Her hjemme er det nesten litt rart å se hvordan den milde vinteren påvirker. Flere av buskene uti hagen er kommet grønne små blader på, villkaprifolen har allerede fått mye grønt og snøklokkene er allerede kommet med blomst. Nå får vi bare håpe at det ikke kommer for mye frost så alt fryser.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden