2013 (1)

Kosen III på vei inn i hjemmehavnen etter to mnd tur

19/8-13

I år har Ove fått opplevd sin mangeårige drøm med seiltur i Middelhavet. Vi solgte i vår båten vi hadde og kjøpte ny bruktbåt i Kroatia. Det ble en to mnd fantastisk seiltur hjem med båten fra juni til august. Katrine og jeg var med på deler av turen, og vi har alle fått en kjempeopplevelse. Siden om seiling skal etter hvert oppdateres, og vil der skrive litt mer om turen og legge ut bilder. Katrine er nå flyttet til Tromsø der hun er begynt i ny jobb. Blir nok pennende med nye utfordringer, men tar nok litt tid for henne å bli kjent i nytt miljø både i jobb og privat, og vi ønsker henne lykke til. Nå nærmer høsten seg og vi skal være en uke på hytten. Litt maling utvendig, må slå gresstaket og så skal vi selvsagt få gått turer og trent hundene. Beffen og Rikke skal stilles på sin første jaktprøve til helgen, så det blir spennende. Og så venter vi spent på å høre om resultatet på Bubo som er blitt HD-rtg, og ikke minst hvordan det går når de nå reiser til Sverige på jakt og ferie.

Hundene til Kirsten og Anders - Penny og Fivrel med på tur

10/8-13

Mandag skjedde den forferdelige ulykken / brannen i Gudvangatunnellen, og vi er alle glade for at dette tross alt endte med at alle ble reddet uten at liv gikk tapt. Tirsdag morgen får jeg tlf fra Siri om at Kirsten Lindèn og Anders Lunde og deres to hunder hadde vært i tunellen med bil og campingvogn like bak vogntoget som brant. De var blitt reddet ut etter en dramatisk tur i tunellen og var innlagt på sykehuset i Lærdal og fikk god behandling der. Hundene var også reddet ut, men lå på et vaktrom på sykehuset og en sykepleier hadde hatt de hjemme hos seg om natten. Jeg var på hytten og etter avtale hentet jeg selvsagt hundene og de fikk være med meg på hytten til i dag. Hundene bar ikke preg av den dramatiske hendelsen, hverken psykisk eller fysisk, trygge og glade hunder som var spreke på turene. Anders og Kirsten fikk behandling og etter forholdene går det bra med dem. Men hendelsen vil jo selvsagt prege dem for all tid. Campingvognen deres smeltet i veggene / isolasjonen / lukene og de måtte få ny vogn, og i tillegg var det litt skader på bilen, og alt måtte jo rengjøres. Men i dag fikk de endelig hundene tilbake og gjensynsgleden var selvsagt stor. Hundene ser ikke ut til å ha blitt påvirket av den dramatiske hendelsen. Det var godt å se Kirsten og Anders igjen, vi vet jo hvor små marginene var da de ble reddet ut av tunellen, men heldigvis for både dem og de andre involverte klarte de å redde seg ut og vi ønsker alle fortsatt god bedring og at de får den hjelpen de trenger fremover. Og så ønsker vi selvsagt Kirsten og Anders fortsatt god bedring, håper det ordner seg til beste for dem, og at de får en fin høst som planlagt på tur og i fjellet sammen med hundene og gode hundevenner.

Beffen - glad apportør

5/8-13

Beffen er HD-FRI-A 😀 Ble rtg i juli som første av søskene, så blir spennende fremover når de andre blir rtg. Lørdag tok Beffen  apportbeviset 😀så Kristi har jobbet godt. Dommer synes det var kjekt med de to ESene som tok beviset og at de var så glade og bevisste apportører. Lørdag var fem av valpene etter Småtøsen med eiere samlet. På formiddagen ble det gjennomgang av dressur med provokasjoner, og om ettermiddagen ble det trening på rapphøns. Kjekt å treffe eierne og hundene igjen. Småtøsen fikk livmorbetennelse på slutten av løpetiden, så da ble det medisinering, men hun er helt fin igjen nå. Har hatt mange tisper gjennom årene, men første gang en av dem får livmorbetennelse, heldigvis «åpen» så pusset kom ut og medisinen virket raskt. Ferien i år ble seiltur fra Lisboa i Portugal og til Porstmouth i England. Fantastisk tur med alt fra stille og speilblankt hav med delfiner svømmende rundt båten, stiv kuling og opp i storm siste delen over Biscaya. Men alt ved båten fungerte fint, og med Ove som den trygge skipper han er så fikk vi en flott tur. Nå har vi hatt fine dager på hytten, Kristi og Siri med Rikke har vært på besøk, og nå gleder vi oss til å starte treningen av hundene i terrenget før jakten.

Småtøsen og Snuppa - juni-13

10/7-13

Nå går det for det meste i husmaling og jobbing i hagen her hjemme, men selvsagt turer med hundene. Har og vært på hytten, flott med sommer og blomstring i fjellet. Fant mye multeblomster så blir spennende å se hva det blir til høsten. Er begynt å mate i revebåsen, er jo ikke lenge til den jakten begynner. Så blir det jo spennende å se til høsten hvordan kyllingproduksjonen for rype og skogsfuglen har gått. Snart kan vi igjen nyte fine turer med hundene løs i terrenget og så blir det jo fin trening før jakten. Blir jo ekstra spennende i år å følge med utover høsten hvordan det går med Beffen  og søskene hans. Alltid kjekt med unghunder, spesiellt å se når de våkner jaktmessig og hvordan de utvikler seg. Småtøsen er i slutten på løpetid nå, greit at det er på sommeren.

Beffen - fergen som går over Vågen i Bergen

17/6-13

Blir lite tid til skriving om dagene,  jobber litt i hagen og maler ute nå når det er tørt og fint i været. Hundene får turene sine om kveldene etter solen er gått ned og det er litt kjøligere ute. Har hatt kurs med aversjonsdressur i tillegg til noe privattrening for nye hundeeiere. Får innimellom meldinger fra valpekjøpere, og kjekt å høre at det går bra. Charo avsluttet dressurkurset i vår med å få delt førsteplass på «konkurransen» avstandssitt. Chaplin har hatt sine første vannaporter. Og Rikke har vært på duetrening og dressuren fungerte fint. Sist helg var vi på fjordcruise med Statsraad Lehmkul, og koste oss med gode venner og flott bluesmusikk. Måtte jo da ta et bilde av "Bergens-fergen Beffen" (det er den ESen vår Beffen er oppkalt etter). Og sist uke var Kristi og jeg på konsert i byn med Mark Knopfler – som alltid meget bra.

Rikke

27/5-13

Lørdag var jeg på utstillingen i Bg. Da Siri var vekkreist stillte jeg Rikke i JK, og hun fikk kjempefin kritikk og førte seg fint i ringen. Søndagen stillte Siri henne selv, og igjen fikk Rikke flott kritikk og gikk fint i ringen. Takk til Siri som stiller henne. Fem av valpene etter Småtøsen / Nicky som er stillt på utstilling har fått meget gode kritikker. Nå får vi bare bruke båndtvangstiden til å trene på dressuren, og så blir det spennende til høsten da noen har planer om å stille på jaktprøve i UK. Og så blir det selvsagt første jakten for dem. Så langt ser det ut til at valpene er både pene, lettdresserte og trygge hunder, og tilbakemeldingene fra eierne er positiv.

" Eget Søttendemaitog" på fjellet

22/5-13

Har hatt fine dager på hytten i pinsehelgen, og Kristi og hundene var på besøk. Snøen er nå vekke rundt hytten, men ligger ennå endel snø igjen oppe i fjellet, men stor snøsmelting nå. Fikk fine dager med sol, stille og varme, 19 grader i skyggen, så det måtte bare nytes. Og hvithveisen begynte å blomstre ved hytten nå, så tydelig at våren er i anmarsj også i fjellet. Mye orrfugl som spillte, og en orrhøne som holdt til like utfor hytteveggen. Da vi var tur med alle hundene, ble det jo nesten eget søttendemaitog på fjellet. Er vel hjemme igjen, og det er nå blitt grønt i skogen her og full blomstring etter at varmen kom. Til helgen skal jeg og se på utstillingene i byn, og så blir det aversjonsdressurkurs over helgen. Har klippet en hund som skal på utstillingen og hatt privattrening med en nybegynner.

Stolt Tommy med Chaplin - foto Siw Magnussen

14/5 – 13

Vel hjemme igjen etter koselig bobiltur med Kristi, og vi fikk en fantastisk dag på utstillingen på Jevnaker. Fire av valpene fra Småtøsen / Nicky sitt kull stillte i Juniorklassen og det ble meget gode kritikker og resultater – flere med Exellent og CK, og til sist ble Chaplin BIM. Og så ble det HP i Oppdretterklassen. Takk til valpekjøperne våre som stiller ut hundene og fikk vist dem så flott. Det var kjekt å få treffe igjen eierne og valpene som nå er blitt vel året. Denne gangen var det «bare» fire hunder med oss på turen, Snuppa, Småtøsen, Tinto og Beffen som fikk hilst på tre av søskene sine igjen. Det ble også en tur over til Sverige på litt handel, men hundene hadde vi ikke med over grensen. Pga de nye reglene med ormekurbehandling, valgte vi å leie en billig hytte like før grensen, så hundene lå der mens vi reiste på handel. Vi slapp da både å oppsøke dyrlege og å behandle dem – ble både billigere og lettere for oss. Om to uker er det Rikke som skal stilles på utstilling på Fuglehundfestivalen i Bg. Siri er flink å trene og blir spennende å se hva dommerne synes om Rikke. Skal prøve å få laget en egen side om utstilling der vi skriver mer utfyllende fra utstillinger vi / valpekjøperne deltar på.

Blåveis i april - alltid et sikkert vårtegn

6/5-13

Været om dagene er jo vinter og vår om hverandre, men nå har de lovet varmere. Ved hytten er det full vinter ennå, men snøen begynner så smått å smelte der. Fint på skogen her hjemme nå når alt spirer og gror. Rødsildren er nesten ferdigblomstret allerede, men både hestehov, hvitveis, kusymre og blåveisen står i full blomst. Blåveisen vokser jo bare noen få steder her på vestlandet, og vi er heldig å får se den hver vår her hjemme. Har fått raket og ryddet vekk litt gammelt rusk i hagen etter vinteren, men er ennå for tidlig å begynne i blomsterbedene. Ser heldigvis ut til at de fleste rosetrærene har klart seg gjennom vinteren. Ellers blir det daglige turer med hundene i trekksele, god mosjon for både dem og meg oppover liene, og i tillegg har vi et inngjerdet område der hundene kan få løpe løs. Denne uken blir det tur med Kristi i bobilen hennes, og vi gleder oss til å få treffe igjen tre av valpekjøperne på utstillingen vi skal på.

Grei hundeflokk - Kristi sine og våre hunder

23/4-13

Nå er all snøen vekke her hjemme, våren er i full gang med alt som spirer og gror, og sist uke så vi både linerle, vipe og tjeld. Flott årstid og like forunderlig hvert år med alt som vokser frem så snart snøen forsvinner. Akkurat i dag kunne en nesten tro det var høst igjen med mye vind og nedbør, men fint å gå tur på skogen for da er det i alle fall mindre sjanse for å treffe på orm. Har allerede tatt første flåtten av hundene, så nå får vi bare få på flåtthalsbånd igjen. Har vært noen dager på Radøy og passet hundene for Kristi da hun var tur til Venezia. Der hadde våren kommet for fullt med grønne blader og fin blomstring, og de fikk fine dager og fikk sett mye. Hundepassingen gikk det fint med, greie hunder, og de koser seg jo alltid sammen med våre. I begynnelsen av mai skal vi på tur østover med bobilen til Kristi, og har da meldt Beffen og Småtøsen på utstilling – der skal og tre av brødrene hans stille. Kanskje vi får mulighet til å stille i oppdretterklasse. Blir i alle fall kjekt å treffe valpene igjen og å få hilse på eierne.

Bubo 1 år - flott gutt

7/4-13

Bubo har i dag vært på NKK-utstilling i Bergen, fikk Exellent, ble beste junior og en god kritikk. Kjekt at Marit stiller han og fin trening. Gratulerer med både Bubo og deres GS Kluivert som fikk flott kritikk og beste GS-veteran. Jeg var i går på treningssamling med Beffen på Nøsen i regi av NESK i Valdres. Beffen er ikke våknet jaktmessig ennå og det var veldig tungt føre, så jeg valgte å trekke han i dag. Men vi hadde en flott dag i går, trivelige deltakere og hunder. Var tungt for alle hundene, men et par av de voksne erfarne fikk fuglearbeid, tot hadde vi oppe ti ryper og en orrhane. Takk til DK i Valdres og instruktøren som gav oss positiv og god veiledning gjennom hele dagen. Jeg kom hjem seint i går kveld etter to uker på hytten, og trodde våren var kommet her, men i går snødde det over  krokusene som var begynt å blomstre. Vi må nok vente på varmen en stund ennå ser det ut til, men solen varmer nå godt om dagen og det er lysere kvelder, så er alltid et håp. I morgen skal Beffen hjem igjen til flokken sin på Radøy og regner med at gjensynsgleden blir stor.

Småtøsen, Beffen og Snuppa - påsken 2013

3/4 - 13

Har hatt en fantastisk påske med lange skiturer i finværet og late dager på hytten. Beffen har vært med oss og fått fine turer i terrenget. Denne påsken har vi hatt full vinter med kulde og mye løssnø og tungt føre for hundene i store deler av terrenget. Rypene har vært  veldig lett på vingene, og satt i tetteste bjørkeskogen der det var veldig tungt for både hundene og oss. Så Beffen har ikke fått kommet i fugl og dermed heller ikke våknet helt ennå. Har noen fine slag innimellom og fått væt borti en del fersk rypelukt, og han våkner nok etter hvert, vi har god tid. Vi skal jo på treningsamling til helgen, så da får vi se. Han er i alle fall grei i dressuren så langt, også å gå fint i bånd og trave fint i løst bånd  når vi snørekjører med de to andre. Småtøsen og Snuppa har fått mange fine treningsturer og jakter nå uansett føre. Rypene har som nevnt sittet løst og har derfor ikke fått gode arbeid på dem, fuglen letter i skogen før vi rekker frem. Men gledelig er at Ayca fikk sitt første fuglearbeid, hun er virkelig våknet jaktmessig. Nå når båndtvangen er kommet får vi bruke tiden til å trene grunndressur og mosjon. Og våren er kommet i fjellet og de siste par dagene med to/tre plussgrader og årets første sommerfugl sett på terassen. Og både steggene og orrhanene høres nå når varmen kom.

Siri med Rikke og Beffen på VFK`s Anleggsprøve 23.mars-13

23/3-13

I dag hadde vi en flott dag på Os da jeg deltok med Beffen  og Siri med Rikke på VFK`s Anleggsprøve. Der deltok ni unge uerfarne hunder. Både Beffen og Rikke viste at de begynte å jakte selvstendig, og vi fikk god tilbakemelding fra dommeren. Rikke er nok kommet litt lengre på søket enn Beffen, men kjekt å se at de begge begynner å våkne. De var begge to greie å ha med seg, og så ikke ut til å bry seg om å være alene ute fra «flokken sin», eller at der var mye fremmede folk og hunder. Det ble observert en rugde i terrenget, men ingen av hundene hadde arbeid / kontakt med den. En positiv og flott dag ute, og vi fikk sett flere lovende unghunder. Eierne til Saco og Chaplin har gitt tilbakemeld. om at de begge er begynt å våkne jaktmessig, finner fugl og tar stand, men for begge gjenstår litt på dressuren. Bubo er påmeldt på NKK`s utstilling i Bergen etter påske. Marit trener han på å stå / vise seg fint, og dette klarer hun nok bra så flink som hun er å stille hunder. Skal bli spennende å høre hvordan det går / hva dommeren synes om han. Beffen skal være med oss i fjellet nå i påsken, og så får vi håpe på fine dager ute og at vi får trent en del.  Og helgen etter påske er han påmeldt på treningssamling i regi av NESK`s distriktsk. i Valdres. Forrige helg var jeg på «Jakthundinstruktørkurs» på Flå i regi av NJFF - lærerikt og kjekt å få påfyll ifht instruktørdelen. 

Rikke, Beffen, Småtøsen, Ayca og Charo

11/3-13

Vi har hatt en fantastisk helg med fire av ES-valpene fra Småtøsen/Nicky sitt kull. Rikke. Ayca, Charo, Beffen og eierne var med oss i fjellet, og vi hadde en fin samling med trening og instruksjon i terrenget,  og sosialt på kvelden. Lørdagen var skyet vær med litt snø i luften, men søndagen fikk vi strålende vær med nesten stille og sol fra skyfri himmel. Valpene er nå snart elleve mnd og det er første turen for de med jakttrening i vinterfjellet. De viste stor fremgang iløpet av de to dagene ute, og begynte å jakte på sitt ungdommelige vis og viste vilje til å gå både på lett og i tungt føre selv om de ikke kom i fugl. Vi hadde ialt seks hunder i hytten på kveldene, og det gikk veldig bra. Eierne har gjort en god jobb med dressuren på hjemmebane, så blir spennende å følge dem videre. Takk til alle dere som var med og gjorde dette til en flott helg.

Småtøsen fant ryper og jakter selvom det er tungt føre - febr.-13

6/3-13

Har hatt en fin uke på hytten og hatt flott vintervær med sol og stille, bortsett fra sist lørdag da vi nesten blåste vekk. Fått mange fine turer med hundene, både snørekjøring og trening. Var veldig tungt føre noen steder, men godt fornøyd med hundene. Kristi var på besøk noen dager og hadde alle hundene med. De koste seg uti snøen, og Beffen fikk være med på tur aleine. Han fikk trent på å gå i bånd når jeg gikk på ski. Gikk helt fint enda det var første gang han var på fjellet med på skitur, han gikk bare fint på plass uten å trekke. Fikk og sett at han ikke kvier seg for å gå ut i søk selv i litt tungt føre. Så nå gleder vi oss til å ha han med videre. I helgen hadde vi treningssamling med unge hunder med.  Lørdagen måtte vi avslutte etter et par timer ute pga den sterke vinden. Søndagen fikk vi en flott dag ute, spesielt en ung Breton viste godt talent, men det var en erfaren IS som fant rypene. Kjekt å ha med både erfarne og nye eiere og ikke minst få se unge hunder i fjellet.

Tur hjemme febr.-13

22/2-13

Sist helg var her hjemme skikkelig vestlandsvær med snø, sludd og regn om hverandre. Og så kom finværet med kuldegrader igjen. Ligger en del snø her ennå, så tungt å gå på tur nå. Blir mest mosjonsturer, og på hytten har vi snørekjørt med hundene, vært tungt føre utforbi løypene. Sist uke var vi på «Kurs i revejakt i regi av Os JFF. En kveld med teori, en dag med lokkejakt og en med drivjakt. Var veldig lærerikt med flinke instruktører, så nå håper vi jo etter hvert å få prøvd oss litt på revejakt. Snuppa har vi testet for CCA (lillehjernesvinn) og hun er fri – dvs ikke bærer av genet. Så nå er begge hundene våre fri for sykdomsgenene som det kan testes for. Nå blir det tur på hytten igjen, håper på noen fine dager med både snørekjøring og jakttrening av hundene.

Treningstur jan. -13

10/2-13

Var endelig på hytten igjen sist helg og fikk både snørekjørt og trent hundene. Var veldig tungt føre, spesielt for hundene som slet mye i skogen, men de jakter nå uansett selv om det var bare spor å se og ikke fuglearbeid på dem denne gangen. Har hatt grei temperatur og strålende sol og stille. Fikk sjekket og matet i alle mårfellene og satt ut røysekattfeller rundt hytten der det var mye spor. Ove var sist uke på «Flåkurs av mår» i regi av Åsane JFF – jeg fikk ikke deltatt da det ble flyttet til samme dag som jeg har dressurkursene. Viktig å ta vare på skinnet – har tatt flere mår i fellene også så langt denne sesongen.  Hjemme kom en del  snø forrige helg, så mildvær for så å fryse på igjen. For lite snø til å gå på ski på skogen, og litt tungt i snøen på beina, men blir nå turer uansett.    

Snuppa, Småtøsen og Beffen på skogstur

29/1-13

Forrige uke var Beffen her hjemme, og han er en enkel og rolig hund å ha i hus. Vi har vært ute turer på skogen, grei å ha med og flink å gå i bånd. Han er begynt å søke litt mer bevisst i terrenget,  holder god kontakt og er lydig på både innkalling og sitt. Fredag var vi på tur i byn med Siri og Rikke, kjekt å treffe de igjen. Og Beffen var glad for å treffe flokken sin igjen når han kom hjem. I helgen var jeg med og hadde «Grunnkurs for instruktører»  i regi av NJFF-Hordaland. Er nå begynt igjen med dressurkurs, et kurs for spanieler og et for stående fuglehunder. Kjekt når eierne vil på kurs og er flinke å jobbe med hundene sine. Ayca (Sussi) har fått nye eiere og bor nå i Oslo.

20/1-13

Bilde i dag viser logomerke som Toril Simonsen, Tonekollen Kennel har sydd til oss. Sendte henne et bilde av værhanen vi har på hytten som min far har laget. Ble my arbeid med å få det til, men flink sydame og god symaskin så ble resultatet bra synes vi. Takk til Toril :-)

Småtøsen på badetur i januar

6/1-12

Da er vi hjemme igjen etter vel to fine uker med jul og nyttårsfeiring på hytten. Det nye året startet med plussgrader og snøen (halvannen meter puddersnø) sank godt sammen og det smeltet mye. Så nå håper vi på at når kulden kommer igjen, så blir det bedre føre for hundetrening og jakt, og at vi kan få gått på ski også utenfor løypene.  Hjemme er det bare bakker med mildvær og regn, og hundene så ut til å kose seg på tur uten å streve i snøen, og det ble bading i sjøen på begge to selv om vi skriver bare januar. Og i dag fant vi rugde på skogen, Småtøsen hadde et flott arbeid. Har fått julehilsen fra mange av valpekjøperne, og det er kjekt å få tilbakemelding om at det går bra. Bla har Chaplin hatt sin første stand på orrhøne i dokk, og Kauto fikk være med kort tur på Finnmarksvidden i høst da han var bare fem mnd og fant ryper helt selvstendig.  Beffen går det fint med også. Han er tydelig kommet i puberteten og finner stadig på sprell, men en trygg og glad hund som er lett dresserbar. Han er lystapportør og Kristi er flink å la han få utvikle dette. På siste treningsøkten med tørket rype hentet han, kom og leverte og satt fint og holdt den til takk. Neste uke skal han være her hjemme og få være med på rugdeskogen, og når føret i fjellet  bedrer seg skal vi ha Beffen med oss til fjells. Grunndressuren hans er bra, så skal bli spennende fremover nå når jakttreningen kan begynne.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 10:30

Utrolig god helse på dette kullet,ingen kjente helseplager underveis i livene deres har jeg forstått. Flertallet fortsatt i livet,min Tyri inkludert. Takknemlig

...
16.11 | 23:04

Gratulerer med de små :)

...
10.11 | 20:26

Gratulerer så mye

...
18.02 | 19:32

Aldeles nydelige bilder av valpene ! Alle sammen :)

...
Du liker denne siden